Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Garnett nélkül védene címet a Boston

2009.04.18. 16:26
Az NBA rájátszásának első játéknapján pályára lép a két keleti favorit, a címvédő, de sérült sztárja nélkül harcba induló Boston Celtics, és az alapszakaszt simán behúzó Cleveland Cavaliers. Nyugaton a középmezőny kezd, vasárnap csatlakoznak a konferencia nagyjai.

Ki állítja meg a LeBron James vezette Cleveland Cavalierst? Mennyi esélye maradt a Bostonnak a címvédésre legjobb védőjátékosa, Keving Garnett nélkül? Kaliforniába viszi-e az aranygyűrűket a Bryant, Gasol, Bynum hármas, vagy megint elbukik a döntőben a Lakers? Meddig tart a Denver és a Portland lendülete? Indul az NBA 2009-es rájátszása, a Cleveland-Detroit meccsel kezdődik a playoff.

KELETI KONFERENCIA

Cleveland Cavaliers (1.)-Detroit Pistons (8.)

A Pistons télen még sokkal kellemesebb helyzetből várhatta a rájátszást, de sikerült addig szerencsétlenkedniük, míg utolsóként az alapszakaszgyőztes Cleveland nem került az útjukba. A Detroit sokkal jobb csapat, mint helyezése mutatja, meg is verte a Cavst korábban, de a továbbjutáshoz egyszer mindenképpen nyernie kellene egy meccset Ohióban, ami idén mindössze két csapatnak jött össze.

És akkor még nem beszéltünk LeBron Jamesről, a Cleveland dobógépéről, akinek így vagy úgy, de kulcsszerepe lesz az összecsapásban. Az idén rekordok egész során átgázoló Jamest a szakértők szerint ütni-vágni fogják a Pistons játékosai, és ez a taktika marad is, ha rosszul dobja majd a büntetőket. A Cavs viszont messze nem egyemberes csapat, Mo Williams és Z. Ilgauskas bármikor előléphet nyerőemberré, de ugyanez áll a detroiti Hamilton, Iverson, Wallace trióra.

Boston Celtics (2.)-Chicago Bulls (7.)

A címvédő Bostont óriási csapás érte, könnyen lehet, hogy az elmúlt szezon legjobb védekező játékosa, Kevin Garnett az egész rájátszásra kidőlt. A Celticsnek az első körben még kár kétségbeesnie, hiszen a Bulls nem verhetetlen, de hogy a palánk alatt lesznek gondjai a Bostonnak, az biztosnak látszik. A külső dobóposztokon iszonyú erős Celticsnek elsősorban a védekezésén (azaz legnagyobb fegyverén) sebzett óriásit Garnett kiesése, de az elődöntő nem okozhat gondot.

Tudják Chicagóban is, hogy nagy esélyt kaptak a sorstól, igaz, ők maguk is tettek érte, hogy a címvédővel akadjanak össze. Garnett hiányában a Deng, Miller, Noah hármas uralhatja a palánk környékét, a pontokért pedig az alapszakaszt 20 pontos átlaggal záró Ben Gordon lesz a felelős. A Bulls legnagyobb baja szellős védekezése, átlagban 102 pontot dobnak nekik az ellenfelek.

NYUGATI KONFERENCIA

San Antonio Spurs (3.)-Dallas Mavericks (6.)

A délnyugati csoport két texasi fellegvára közül a Spurs lehet büszkébb idei teljesítményére, a szokásos Duncan, Parker kettős hozta magát, ellenben Manu Ginobili a szezon jelentős részét kihagyta, és a rájátszás előtt újra megsérült. A Spurs ritkán veri rommá ellenfeleit, az egész liga egyik leggyengébb támadóalakzatával rendelkezik, de a védelménél csak Clevelandé jobb.

A Dallas kiváló játékosok egész sorával rendelkezik, valahogy mégsem áll össze igazán a játéka, hol sérülések, hol formaingadozás miatt nem jönnek az eredmények. Dirk Nowitzki és Jason Kidd a csapat sztárjai, de Josh Howard és Jason Terry is ponterős, a rájátszásban azonban a liga egyik legjobban védekező csapatával szemben kellene villogniuk, és nem sikerült megegyezniük Shaq O’Neallel, pedig egy jó center elfért volna Nowitzki mellett.

Portland Trailblazers (4.)-Houston Rockets (5.)

A Blazers tavaly be sem jutott, idén pedig az utolsó fordulóban aratott sikerével egyből pályaelőnyből kezdi a Houston elleni párharcot. Az utolsó hét legjobbja, Brandon Roy csapata legponterősebb játékosa, emellett a legtöbb lopása és asszisztja is neki van. Rajta kívül a center Joel Przybilla fontos láncszeme a csapatnak, amely elsősorban kiváló védekezésének köszönheti jó helyezését.

A Houston nagy hármasát sokan akár a végső győzelemre is esélyesnek találják, hiszen minden posztra klasszisjátékossal rendelkeznek. Jao Ming a csapat legjobb dobója, a kínait szorosan követi Ron Artest, de a rengeteget sérült Tracy McGrady is ott van. A palánk alatt rettenetesen erős Rockets Luis Scola révén alig hagy lepattanót az ellenfeleknek, de míg a mezőny alsó felét verik rendesen, a rangadókon rendszeresen megszenvednek.