A héten ítélkeznek az MKOSZ bizottságai

2009.04.20. 13:19

Napokon belül állást foglal a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) verseny- és fegyelmi bizottsága a dombóvári Ben Adams ügyében, aki szombaton összeverekedett néhány helyi szurkolóval Kaposváron. Az alapszakasz zárófordulójában lejátszott mérkőzés 25. percében a vendégek amerikai légiósa - miután szidalmazták és leköpték őt - dulakodni kezdett a hazai hívekkel, emiatt kiállították.

"Már megkaptuk az ellenőri jelentést, amely első ránézésre nem teljesen vág egybe a videofelvétellel, Adams például utóbbi szerint nem ugrott ki a nézőtérre - tájékoztatta az MTI-t Rózsás Gábor, az MKOSZ versenyirodájának vezetője. - Az sem biztos, hogy megütötte a reklámtábla túloldalán álló szurkolót. Lehet, hogy ezért kiegészítést kérünk a komisszártól a versenybizottság számára. A kiállítással kapcsolatban bekérjük a játékvezetők jelentését is, ez ügyben a fegyelmi bizottság határoz a héten."

Monok Tibor kaposvári ügyvezető vasárnap úgy vélekedett, hogy az esetnek semmi köze a rasszizmushoz, ha magyar játékos került volna ilyen helyzetbe, ugyanez történt volna. A vendégként 72-66-ra győztes Planet Leasing Dombóvár KC ötödik lett az alapszakaszban, míg a 11. helyen végzett Kaposvári KK az alsóházban kezdi meg a rájátszást. (MTI)