Allen-triplával úszta meg a 0-2-t a Boston

2009.04.21. 16:04
Az első meccsét meglepetésre hazai pályán elbukó Celtics közel állt ahhoz, hogy másodszor is kikapjon a Chicago Bullstól, de Ray Allen világklasszis játékát az utolsó pillanatban egy hárompontossal koronázta meg, ezzel nyert, és egyenlített a címvédő Celtics az NBA rájátszásában.

A címvédő Boston Celtics nem kezdte jól a rájátszást, első hazai meccsét (pályaelőnyével együtt) mindjárt el is bukta a 7. helyen besurranó Chicagóval szemben, és a második meccsük sem úgy alakult, ahogy azt a hazai szurkolók szerették volna.

A Bulls nem szakadt le - a mérkőzésen 18-szor váltottak vezetést – a 42 pontig jutott Ben Gordon óriási formában játszott, és szükség is volt a pontos dobásokra, mert a Celtics legjobb védője, a sérült Kevin Garnett nélkül is simán nyerte a lepattanózást. A meccs ennek ellenére végig szoros volt, két perccel a vége előtt még a vendégeknél volt az előny.

A 0-2-es összesített állás ellen (a továbbjutáshoz négy nyert meccs kell) a bostoniaktól Ray Allen tett a legtöbbet, a hátvéd 30 pontjával csapata legeredményesebbje lett. Allen és Gordon között hatalmas triplacsata alakult ki, mindketten bőven 50 százalék fölött dobálták a hármasokat, végül a meccshez hasonlóan ebben is a bostoniak nyertek, méghozzá stílszerűen Allen két mp-el a vége előtt bedobott hárompontosával.

A Celtics tehát egyenlített, második hazai meccsét az elrontott nyitány után a San Antonio is megnyerte, Tony Parker koncentrált játékával alaposan megverte a Dallast, és ugyanúgy 1-1-re áll, mint a Bulls-Celtics párharc.