Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyenlített a Szeged a kosárlabda döntőben

2009.04.22. 19:10

A Szeged nyerte meg az UNIQA női kosárlabda-bajnokság három sikerig tartó döntőjének második mérkőzését a vendég Sopron ellen, ezzel egyenlített a párharcban. Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-1 A négy között meglepetésre az 1997 óta mindig döntős Pécset búcsúztató szegediek igencsak komolyan gondolták, hogy az alapszakasz után a rájátszásban is "elkapják" a bajnoki címvédőt. Fürész Emőke triplája adta meg az alaphangot, majd Donkó Orsolya együttese remekül tartotta a lépést az Euroliga-negyedik riválissal. A finálé hétfői nyitányát 73-54-re megnyerő soproniak - akiknél főként Honti Kata és az amerikai Amber Holt jeleskedett - 21-21 után öt pontra megléptek, amelyből hármat a nagyszünetig meg is tartottak. Bár Fürész egymaga 12 pontig jutott, a félidőben 28-31 volt az állás. Térfélcsere után a vendégek 4 pontjára 12-vel válaszolt a Tisza-parti gárda (40-35), ám újabb fordulatként - és Honti kosarainak köszönhetően - a 28. percben már ismét az elmúlt két szezonban aranyérmes Székely-alakulat vezetett (40-41). A 45-43-mal kezdődő zárónegyedben az MKB eleinte csak két pontra tudta megközelíteni a házigazdákat, akiknél Fürész már 20 pontnál tartott, az addig gólképtelen Russai Petra pedig gyors egymásutánban két triplát is dobott. A végjáték azonban Holt találataival újra nyílt lett, az utolsó perc 59-59-ről indult. A hajrában a mérkőzés legjobbja, Fürész triplából és büntetőből sem tudott hibázni, így a Szeged megérdemelten egyenlített a fináléban. A három sikerig tartó döntő harmadik mérkőzését pénteken rendezik Sopronban.

Eredmény, döntő, 2. mérkőzés:
Szeviép-Szeged - MKB-Euroleasing Sopron 66-63 (17-17, 11-14, 17-12, 21-20) Legjobb dobók: Fürész 25, Zserzserunova 11, Russai 9, illetve Holt 18, Horti 14, Honti 12, MacLeod 10