Kirúgták a kecskeméti kosárcsapatot

2009.04.22. 14:55
Öt külföldi mellett magyar játékosait is menesztette az Univer Kecskemét, a klub alapvető célját sem érte el a férfi kosárligában, lecsúszott a nyolcas rájátszásról.

Az Univer Kecskemét nem került be a férfi kosárlabda bajnokság nyolcas rájátszásába, 14/12-es mutatóval kilencedik helyen zárta az alapszakaszt. Az utolsó fordulóban hazai pályán kapott ki tíz ponttal az Atomerőműtől, így veszítette el esélyét, mert a végül nyolcadik Sopron megverte a Nyíregyházát.

Az Univer játékosa, Szabó Zsolt elismerte, hogy szerződést bontottak vele, és így nyilatkozott a bb1-nek: „az együttesen belül már téma volt, hogy a légiósokat elküldik, de az, hogy minket, magyarokat is, valósággal sokkolta a társaságot.” Szabón kívül Horváth Ákost, Molnár Andrást is kirúgták.

Öt külföldit - Mike Dale, Gordon Klaiber, Greg Danielson, DeAndre Haynes, Matthew Knight – okolnak leginkább a csapatnál, de Zsoldos András vezetőedzőnek is megköszönték munkáját.

A kosarinfo.com értesülései szerint a kecskeméti nagytakarítást csupán Forray Gábor másodedző, valamint a 21 éves Tóth Péter ússza meg.

Az alsóházi rájátszás csütörtökön kezdődik, az Univer utánpótláscsapatát szerepelteti majd.