Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

James kisöpri az NBA-rájátszásból a Detroitot

2009.04.25. 11:06 Módosítva: 2015-05-20 05:04:45
A Cleveland már 3-0-ra vezet, miután LeBron James tripla-dupla közelében járva Detroitban vezette sikerre az alapszakasz bajnokát. A Philadelphia két mp-el a vége előtt szerzett kosárral húzta be első hazai meccsét az Orlando ellen, a Houston pedig a szívós Portland ellen vezet 2-1-re.

Óriási meccset hozott a Philadelphia első hazai meccse, a 76ersnek az Orlandóban megszerzett pályaelőny megtartásáért kellett iszonyatosan megküzdenie. A hazaiaknak Thaddeus Young 2 mp-el a vége előtt bedobott tempója kellett ahhoz, hogy ne rontsák el a hajrát, hiszen hiába vezettek végig, az utolsó percben az óriásit harcoló vendégcenter, Dwight Howard vezérletével egyenlített a Magic.

Philadelphia-Orlando 96-94

Pont: Iguodala 29 ill. Howard 36
Lepattanó: Miller 9 ill. Howard 11
Gólpassz: Miller 7 ill. Lee 5
A párharc állása 2-1 a Philadelphiának

A 76erst szokás szerint Andre Iguodala vezette, a csatár 29 pontot szerzett, és Andre Miller (24 pont, 9 lepattanó) is hasznosan játszott. A vendégeknél Howard megállíthatatlan volt, 36 pontot szerzett, és leszedett 11 lepattanót, de mellé csak Rafer Alston nőtt fel, a többiek gyengén dobtak, így nem volt esélye a Magic-nek, melynek egyre melegebb a helyzete a lesajnált Philly ellen.

Nem hozott látványos csatát a 2-0-s vezetést szerzett Cleveland első detroiti meccse, egyik csapat sem játszott jól, jellemző, hogy az átlagban bőven 100 fölött termelő Cavsnak elég volt 79 pontot szereznie a Pistons magabiztos legyőzéséhez. A vendégeknél LeBron James így is kis híján tripla-duplát ért el (25 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz), de nagyon kellett a sikerhez a veterán Joe Smith roppant hasznos játéka, a 35. évét taposó játékos 70 százalékkal dobott a mezőnyből, 19 pontja mellé leszedett 10 pattanót is.

Detroit-Cleveland 68-79

Pont: Hamilton 15 ill. James 25
Lepattanó: McDyess 8 ill. Smith 10
Gólpassz: Hamilton 5 ill. James 9
A párharc állása 3-0 a Clevelandnek

A Detroit közel került ahhoz, hogy kisöpörjék, ami nem is csoda, ha csak ketten tudnak 10 pontnál többet dobni, és szinte csak Richard Hamilton játszik elfogadhatóan. A hátvéd 15 pontja, 8 lepattanója és 6 asszisztja már bőven elég volt, hogy a legjobb legyen. A védekezéséről híres Pistonsnak (ezzel most sem volt gond, a 3. negyedben csak 9 pontot dobott a Cavs) kezdenie kell valamit a támadásaival, ha nem akar 4-0-al kizúgni.

Igazi playoffmeccset játszott a Houston a Portlanddel, melyen a hazai Rockets nehezen nyert a nagyot harcoló Blazers ellen. A vendégek pontjainak több mint 10 százaléka az utolsó 40 másodpercen belül esett, a portlandiek három triplát is dobtak ekkor, de végül csak ijesztgetni tudtak, egyenlíteni nem. A hazaiaknál a Jao Ming, Scola kettős uralta a palánk alatti területet, így simán kibírta, hogy külső emberei, Aaron Brooks és Ron Artest gyengébb napot fogtak ki.

Houston-Portland 86-83

Pont: Scola 19 ill. Roy 19
Lepattanó: Jao Ming 13 ill Aldridge 8
Gólpassz: Brooks 5 ill. Blake 10
A párharc állása 2-1 a Houstannak

A vendégeknél Brandon Roy nem volt élete formájában, 30 százalékos pontossággal jutott 19 pontig, a Blazers inkább azzal tudott versenyben maradni a végéig, hogy Steve Blake és a spanyol Rudy Fernandez kiválóan dobták a hárompontosokat, Blake még 10 gólpasszt is kiosztott a társaknak.