Egy darab jegy sincs a Győr BL-döntőjére

2009.04.28. 13:31 Módosítva: 2009.04.28. 13:51
Bár sokan már a pénztárak nyitása előtt órákkal a győri Magvassy Sportcsarnok előtt várakoztak, hogy belépőt vehessenek az ETO női kézilabdacsapatának Bajnokok Ligája-döntőjére, közülük sem mindenkinek jutott jegy. Kiss Lajos szakosztályvezető elmondta, rengeteg kötelezettségük, de a hazai meccsekre mindig kijáró győri szurkolókat nem érte kár.

Már hajnalban gyülekeztek a szurkolók a Magvassy Sportcsarnok előtt Győrben, hogy jegyet vegyenek az ETO Veszprémben sorra kerülő BL-döntőjére, de még annál is kevesebben jutottak belépőhöz, mint amire számítani lehetett.

Kiss Lajos szakosztályvezető elmondta, pontos számot nem tud, de 200-300 jegynél nem maradt több, ezeket percek alatt elkapkodták a szurkolók, így sokan voltak, akik feleslegesen álltak órákon át sorban. „Rengeteg kötelezettségnek kell megfelelnünk, papíron valóban 5100 belépő fölött rendelkezhettünk, de a vonatkozó szabályok miatt csak kevés jegyet tudtak a csarnok pénztárában megvenni szurkolóink” – mondta az Indexnek Kiss Lajos.

A vezető elmondta, a szponzorok által megvásárolt bérletes helyek, a VIP-belépők, az EHF és a magyar szövetség képviseletében megjelenő sportvezetők belépői mellett az a 2500 győri szurkoló, aki rendszeresen kimegy a csapat meccseire a Magvassy csarnokba, most is ott lehet a lelátón, őket semmilyen kár nem érte, hiszen péntekig csak a bérletesek vehetnek jegyet.

„A bérleteseken kívül csak a játékosok számára biztosítunk külön lehetőséget, nekik fejenként 2 jegy jár ingyen, de a belépők egy részéből ők is külön vásárolhatnak. Semmiféle visszaélés nem történhetett, hiszen mi irányítottuk az értékesítést, még azt is biztosítottuk, hogy egy bérletes csak egy jegyet vehetett.”

Kiss elmondta, a telt ház már biztos, de előfordulhat, hogy további jegyeket tudnak értékesíteni, hiszen nem biztos, hogy a dánoknak szánt 500-at felhasználják a vendégszurkolók. „Május 6-ig kell véglegesíteniük a vendégszurkolók számát, a fennmaradó jegyeket pedig értékesíteni fogjuk. Szerencsére a dánok miatt nem kell külön szektort nyitnunk, biztonsági szempontból kockázatmentes mérkőzésre számítunk.”

Lázonganak a győri szurkolók a 700 veszprémi jegy miatt

Sok győri szurkoló maradt jegy nélkül - bár a bérletesek megkapták a belépőiket - a pórult jártak dühösen fogadták a hírt, hogy Veszprémben 700 jegyet értékesítenek külön. A Győri Audi-ETO honlapján, de az index.hu vonatkozó forumán is a jegyek tisztességtelen elosztásával gyanúsítják a klub vezetőit.