Bencze a vesebeteg Donkó helyén a szegedi kosarasoknál

2009.04.30. 19:40 Módosítva: 2009.04.30. 19:48

A ZTE-t elhagyó Bencze Tamás váltja a csapatát bajnoki ezüstéremre vezető Donkó Orsolyát a szegedi női kosárlabdacsapat kispadján.

"A váltásnak elsősorban szakmai oka van, de magánéletbeli tényezők is szerepet játszottak ebben - mondta Bencze Tamás. - Nagyon sokat köszönhetek a Zala Volán-ZTE-nek, hiszen öt éve itt kezdtem edzői pályafutásomat. Ez hosszú időnek számít a mi szakmánkban egy helyen, egy idő után eljön a váltás ideje. Már tavaly is szó volt róla, hogy Szegedre távozom, de akkor nem úgy alakultak a dolgok."

Donkó Orsolya magánéleti és egészségi okokból távozik a bajnoki finálé során a Sopronnal szemben 3-1-re alulmaradt szegediektől.

"Kisfiam, Andris ősztől iskolába megy, és sokkal többet érdemel annál, minthogy olyan anyukája legyen, aki időnként egyszerre tizennégy nőre mérges, és állandóan kosármeccseket néz ahelyett, hogy legózna vele - nyilatkozta a volt válogatott játékos a klub honlapján. - Az elmúlt hónapok stresszes életvitele sajnos az egészségemnek sem tett jót. Korábbi vesebetegségem kiújult, és az utóbbi vizsgálatok eredményei sokat romlottak, így eltiltottak mindenféle fizikális és pszichés terheléstől."