Meccs közben vertek bírót Szombathelyen

2009.05.17. 12:05
A szövetség főtitkára szerint a lehető legsúlyosabb büntetésre számíthat a címvédő Falco KC-Szova Szombathely, amelynek szurkolói bántalmazták a játékvezetőt a férfi kosárlabda NB I. elődöntőjének második mérkőzésén.

Az Atomerőmű elleni találkozó 79-87-es vendégvezetésnél, 31,9 mp-cel a vége előtt szakadt félbe, amikor egy vitatott eset után a pályára berohanó hazai hívek többször is megütötték Király Lászlót, az egyik bírót.

"Hétfőn a fegyelmi és a versenybizottság is tárgyalja az ügyet, és biztosan gyors döntés születik, mert kedden már folytatódik az elődöntő - tájékoztatta az MTI-t Sterbenz Tamás főtitkár. - Annyit már most kijelenthetek, hogy elfogyott a türelem.

A rájátszás előtt figyelmeztettük a klubokat a nézőtéri rendbontások következményeire, és mivel Szombathelyen már másodszor történt botrány, a lehető legsúlyosabb büntetésre számíthat a Falco."

A 87-79-es győzelemmel az ASE 2-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban, amelynek harmadik felvonását kedden rendezik Pakson.