LeBron James Clevelandje mindjárt kiesik

2009.05.27. 10:38 Módosítva: 2009.05.27. 13:53
Az Orlando hosszabbításban győzte le az alapszakasz győztesét, a Cleveland vereségével már nem hibázhat többet. A Magic a vonalon kívülről szétbombázta a Cavst, a palánk alatt pedig Dwight Howard volt megállíthatatlan, így hiába dobott ismét 40 pont fölött LeBron James.

Egyre nagyobb bajban van a Cleveland, miután második nekifutásra sem tudta visszaszerezni pályaelőnyét Orlandóban, így az életben maradásért kell küzdenie az 5. meccsen. A párharc során először hosszabbítás döntött, miután 4 mp-cel a vége előtt az ismét parádézó LeBron James (44 pont, 12 lepattanó) mindkét büntetőjét bedobva egyenlített a Cavsnak. Az egész meccsen pontosan dobó orlandóiak higgadtak maradtak, elsősorban elképesztő külső dobószázalékuknak (17 hárompontost dobtak 45 százalékos pontossággal) megnyerték a roppant fontos összecsapást.

Orlando–Cleveland 116-114 h.u.

Pont: Howard 27 ill. James 44
Lepattanó: Howard 14 ill. James 12
Gólpassz: Turkoglu 8 ill. James 7
Az állás 3-1 az Orlandónak
A mérkőzés statisztikái

James mellett a dobóformáját keresgélő Mo Williamsnek (15/5-tel 18 pont) kellett volna hoznia a meccset, helyette Delonte Westtől jöttek a fontos pontok, így végig versenyben volt a Cavs. A Magicben mindenki hozta magát, elsősorban Dwight Howard, aki végigverekedte a meccset a clevelandi magas emberekkel (27 pont, 14 lepattanó), de egy begyötört ziccer utáni reakciója miatt technikait fújtak rá, vigyáznia kell, mert ez már a 6. volt neki, a 7. után automatikusan ki kell hagynia egy meccset.

Az Orlando a hárompontosoknak köszönheti győzelmét, a Magic pályára lépett játékosai közül egyedül a center nem próbálkozott triplával, a többiek viszont összesen 38-szor, és még a legrosszabbul célzó hazai is bőven 30 százalék fölött volt.

Hiába dobál megállás nélkül 40 pont fölé James, amíg Williams pocsékul dob kívülről, és a padról beszállók sem tudnak segíteni a csapaton, az egyemberes csapatok végzete vár rájuk. Az Orlando csapatként is kiválóan funkcionál, a Lewis, Alston kettős pedig remekül egészíti ki a palánk alatt verhetetlen Howardot és a török Turkoglut.

A Cleveland már nem hibázhat, a Magicnek egyetlen győzelemre van szüksége a nagydöntőbe jutáshoz.