A lengyelek a görögöket is legyőzték a női kosár Eb-n

2009.06.08. 19:45

A magyarok csoportjában Lengyelország hétfőn legyőzte a görögöket a női kosárlabda Európa-bajnokságon, így a házigazda lettek ellen kevés eséllyel pályára lépő Rátgéber-együttes már csak a jobb kosárarányában bizakodhat.

A B jelű négyes délutáni mérkőzése hullámzóan alakult, a lengyelek 14, a rivális 10 ponttal is vezetett, ám két másodperccel a vége előtt döntetlen volt az állás (60-60). Ekkor Magdalena Leciejewskához került a labda, aki három méterről nem hibázott, így némi meglepetésre a görögök vesztesen vonultak le a pályáról.

Mivel a magyar csapatnak nincsenek rózsás kilátásai 19:15 órától a hazaiak ellen, így már csak abban bízhat, hogy kedden megveri a lengyeleket. Ebben az esetben hármas holtverseny alakul ki a lettek mögött, és az előzetes számítások szerint egy tízpontos siker már elég lenne a középdöntőhöz. Jelenleg Vajdáék -16-nál, a görögök +14-nél, a lengyelek pedig +2-es különbségnél tartanak, ám a szabályzat szerint nem a különbséget, hanem az arányt kell számolni.

Buttás Pál, a válogatottat 1994-95-ben irányító szakember gondterhelten nyilatkozott az MTI-nek a helyszínen: "Magunkat hoztuk ebbe a helyzetbe, tegnap szorosabb meccset kellett volna vívnunk a görögökkel. Mivel ma nem nekünk áll a zászló, bízzunk a hármas holtverseny kialakulásában. Holnap egyértelműen győzelemre kell játszanunk, aztán esetleg menetközben ráérünk kisebb módosításokat tenni."

Eredmény, B csoport, 2. forduló: Lengyelország-Görögország 62-60. (MTI)