A szolnoki nézőkben bíznak a férfi kosarasok

2009.08.10. 13:05

Elsősorban a kiváló közönség miatt döntöttek a magyar kosárlabda vezetői amellett, hogy Szolnokon rendezzék meg a férfi válogatott hátralévő két hazai Európa-bajnoki pótselejtező-mérkőzését - hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. „Azért választottuk keleti bázisként Szolnokot, mert szép emlékeink vannak a tavalyi, olaszok elleni találkozóról, amelyen a helyi nézősereg szinte hatodik emberként hajtotta a válogatottat – mondta Mészáros Lajos, a nemzeti csapat szakmai igazgatója hozzátéve, reméli, hogy megtelik a csarnok, és a buzdításra ezúttal sem lesz majd panasz.”

Az első meccsén a vendég ukrán csapat ellen fölényes győzelmet aratott, míg Csehországban, szombaton vereséget szenvedett válogatott kedden Észtország legjobbjaival találkozik 18 órától, majd egy hét múlva fogadja Csehország együttesét.

„Nagyon kiegyenlített a küzdelem, amit bizonyít, hogy a négy résztvevőnek egyaránt egy győzelme és egy veresége van. Az A-divízióban maradásért minden hazai meccsünket meg kell nyerni, és egyszer idegenben is győznünk kell” – tette hozzá Mészáros.

A szakmai igazgató szólt arról is, hogy a szombaton, Prágában megsérült Trepák Zoltán is a csapattal lehet, s ha az észtek ellen még nem is valószínű, szombaton, Ukrajnában már minden bizonnyal pályára léphet. Tóth Zoltán a szervezők nevében közölte: a tiszaligeti sportcsarnokban kedden 18 órakor kezdődő mérkőzésre a belépés ingyenes, a nézők érkezési sorrendben foglalhatják el helyeiket.

A további program

Augusztus 11., Szolnok: Magyarország-Észtország 18 ó,

Augusztus 14., Kijev: Ukrajna-Magyarország 18 ó

Augusztus 17., Szolnok: Magyarország-Csehország 18 ó

Augusztus 20., Tallinn: Észtország-Magyarország 17 ó

Két forduló után mind a négy csapat egy győzelemmel és egy vereséggel áll. (MTI)