Carmelo Anthony megállíthatatlan

2009.11.02. 11:34
A két keleti óriás, a Boston és az Orlando még veretlen, nyugaton a Denver vett óriási rajtot. Botladozik még a Cleveland, és a Lakers is túl van már az első vereségén, az élmezőnyben két meglepetéscsapat, a Miami és a Phoenix van.

A Denver eddig hibátlan idénykezdése elsősorban a pontlistát 35,5-ös átlaggal vezető Carmelo Anthonynak (50% fölött talált) köszönhető, a legutóbbi játéknapon 42 ponttal lepte meg a Memphist, Chauncey Billups 22 pontot és 12 gólpasszt tett hozzá. A Nuggets szárnyal, kérdés, mi lesz a jobb ellenfelekkel szemben, mert a Memphis is 123 pontot dobott nekik.

Hibátlan a Phoenix is, Amare Stoudemire és Grant Hill pontjaival, valamint Steve Nash passzaival jól rajtolt a Suns. Nyugaton kicsit zilált a tabella, de már a 3. forduló után látszik, hogy a fenti két csapat mellett a San Antonio és a Lakers jöhet fel, és jó lesz a Dallas is.

Érdekesebb eredmények

Okt. 30.: Boston-Chicago 118-90, LA Lakers-Dallas 80-94,
Okt. 31.: Cleveland-Charlotte 90-79, Houston-Portland 111-107, San Antonio-Sacramento 113-94
Nov. 1.: Toronto-Orlando 116-125, Boston-New Orleans 97-87, Miami-Chicago 95-87, Denver-Memphis 133-123, LA Lakers-Atlanta 118-110

A Lakersnél már becsúszott egy vereség, ennek ellenére a címvédő egyre meggyőzőbb, jól illeszkedik a csapatba Ron Artest, és talán még ennél is fontosabb, hogy jó formában kosárlabdázik a center, Andy Bynum. Csiszolódik a Spurs is, Jefferson már most hozza magát, McDyess (az előző játéknapot influenzás tünetei miatt kihagyta) még keresgéli a játékát.

Nyugaton még említésre méltó a fantasztikus Brandon Roy pontzuhataga ellenére 2-2-vel kezdő Portland, és a Lakerstől kitett Trevor Arizát új poszton nagy sikerrel bevető Houston. A Clippers és a Sacramento gyalázatos szezonkezdete egyáltalán nem meglepő.

Keleten erőt demonstrál a Boston Celtics, halomra aprítja az ellenfeleket, közben kulcsembereit is tudja forgatni. Sem Kevin Garnettnek, sem Rajon Rondónak nem kell megszakadnia, Rasheed Wallace és Eddie House kiválóan pótolja őket, és a Celticsnek idén tökéletesen működik a legnagyobb fegyvere, a gyilkos védekezés is.

Linkek statisztikákhoz

A konferenciákra bontott tabella
Egyéni statisztikák: pontszerzők, lepattanózók, gólpasszadók
Összefoglaló videók

Döcögősen indult a Cleveland szezonja, a Cavs két vereséggel áll már, pedig LeBron James formájával nincs komoly gond. Meglepő a két center játéka, hiszen a várakozásoknak megfelelően Shaq O’Neal és Z. Ilgauskas megosztják egymást között a meccseket, de a litván egyelőre hasznosabb, mint a gyorsnak már egyáltalán nem nevezhető Shaq.

Nagyon megindult kelet tavalyi bajnoka, az Orlando is, amely legjobbjai nélkül is hibátlan eddig (Vince Carter a bokájával, Mickael Pietrus betegséggel, Rashard Lewis a bírókkal küzd), ott van viszont Dwight Howard, aki ha kell, pontokat is tud dobni.

Az európai szuperválogatottat építő Toronto is szót érdemel, az eddig látottak alapján nem lesz rossz szezonja a Raptorsnak. Jól kezdett, és még hibátlan a Dwayne Wade vezette Miami is, abban pedig már semmi meglepő nincs, hogy a New York csúnyán beragadt, három forduló után három vereséggel a konferencia utolsó helyén állnak.