Előadások és koszorúzás a Hepp Ferenc-emléknapon

2009.11.03. 14:04

Kedden lenne 100 éves Hepp Ferenc, a magyar kosárlabdasport megteremtője, ennek alkalmából a szövetség (MKOSZ), valamint a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kara (TF) nagyszabású emléknapot szervezett, amelynek első felét több előadás, illetve koszorúzás tette ki. Az eseménysorozatot a TF aulájában tartott szimpózium nyitotta meg, amelyen többek között Nar Zanolin, az európai (FIBA Europe) és Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára mellett Rátgéber László, az Euroliga-győztes Szpartak Moszkvától frissen távozott vezetőedző is felszólalt. Utóbbi kifejtette, hogy a FIBA vezérkarából ennyi fontos ember utoljára épp Hepp Ferenc temetésén tartózkodott Magyarországon. Ezután a szakmai kérdésekre áttérve hozzátette:

„Nem szabad elmennünk a showbusiness felé, mert az évi 80-90 meccs kikészíti a játékosokat. A Pécsett nyíló akadémiámon egyébként edzőképzés is lesz, amelyben remélhetőleg a FIBA is segítséget nyújt majd.”

Ezt követően a TF kertjében megkoszorúzták Hepp Ferenc 1993-ban emelt szobrát, a szertartáson beszédet mondott Georgesz Vasszilakopulosz, a FIBA Europe elnöke és Szabó Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke is. A délelőtti program a díszteremben ért véget, amelyet Tihanyi József dékán felszólalása végén Hepp Ferenc-teremmé kereszteltek át. A TF-ben lezajlott eseményeken az egyetemen tanuló 40 olimpikon képviseletében jelen volt többek között Kovács Ágnes és Szepesi Nikolett úszó, Kovács István ökölvívó és Hadfi Dániel cselgáncsozó.

A délutáni műsor fénypontja a férfi válogatott és a 15-szörös jugoszláv bajnok, szerb Crvena Zvezda összecsapása lesz a XII. kerületi Sportmax központban, 17 órakor. A találkozó során köszöntik az 1980-as olimpiai negyedik női együttest és az 1999-es Eb-n részt vett férfi csapat tagjait, továbbá jelen lesznek az 1980-ban elhunyt Hepp Ferencet követő MKOSZ-elnökök is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét