Marcell
19 °C
32 °C

Lengyel ellenfelek a női kosár Euroligában

2009.11.03. 11:48

A MiZo Pécs 2010 és az MKB-Euroleasing Sopron egyaránt lengyel ellenféllel néz farkasszemet, a címvédő Szpartak Moszkva viszont tulajdonosának hétfői meggyilkolása miatt nem lép pályára a Szeviép-Szeged csarnokában szerdán a női kosárlabda Euroliga második fordulójában.

A B csoportban az olasz Schio ellen 55-58-as hazai fiaskóval kezdő gárda a Krakówhoz látogat, amely nem kis bravúrt hajtott végre a nyitókörben azzal, hogy győzött a legutóbb – a Final Four házigazdájaként – ezüstérmes Salamanca otthonában. A krakkóiakat éppen a spanyol élcsapattól érkezett Jose Ignacio Hernandez irányítja.

Az előző idényben negyedik Sopron könnyebb helyzetből várja a folytatást, ugyanis múlt szerdán 74-63-ra verte a szlovák Kosicét. A Sopronba látogató, újonc Gorzow eddig remekül helytállt a lengyel bajnokságban, ugyanis mind a hét meccsét megnyerte. Székely Norbert vezetőedző gondjait a hangszálgyulladása mellett az is fokozza, hogy Jelena Milovanovicsot hétfőn vírusfertőzéssel kórházba szállították, és benn is tartották kezelésre.

Az Euroliga 2. fordulójának magyar műsora, szerda:

C csoport: MKB-Euroleasing Sopron - Gorzow (lengyel) 19:00

B csoport: Kraków (lengyel)-MiZo Pécs 2010 19:30

D csoport: Szeviép-Szeged - Szpartak Moszkva (orosz) elhalasztva