NBA: otthon nem megy a Clevelandnek

2009.11.07. 09:32
Már csak a Boston és a Denver hibátlan, bár előbbi csak nehezen birkózta le Minnesotát. A Cleveland a tavalyi szezon 82 alapszakasz-meccsén összesen kétszer kapott ki hazai pályán, idén ezt a számot a 4. fordulóban elérte.

A Cleveland a Chicagót fogadta, és hiába tűnt toronymagas favoritnak, és hiába dobta be a szokásos bemelegítő alsó dobását LeBron James a félpályáról, a mérkőzés nagyjából úgy alakult, ahogy a Cavs idei meccsei.

Centerposzton Shaq O'Neal cseréje, Z. Ilgauskas 21 perce alatt 9/0-t produkált, és ezúttal LeBron James sem villogott annyira, hogy ismét egymaga eldöntse a meccset, így a Derrick Rose sokoldalú játékával (14 pont, 11 gólpassz), és a padról érkőző 25 chicagói ponttal a Bulls végig tapadt, és izgalmas végjátékban meg is nyerte a meccset.

Az utolsó támadásnál természetesen James kezében volt a labda, de a végig jól záró Chicago-védelem blokkolta a sztár utolsó kísérletét.

Kikapott a holtszezonban alaposan kigyúrt, és már előtte sem alkalmatlan játékosokat foglalkoztató San Antonio Utahban, ahol a mezőnyből precízen célzó Jazz (53 százalék) végig vezetve esélyt sem adott a sztárokkal felálló Spursnek. Különösen az volt meglepő, hogy a Duncan, McDyess, Bonner hármast megette a palánk alatt a jóval alacsonyabbra taksált Boozer, Okur, Millsap trió. A Spurs 2-2-re áll.

A Denver folytatja elképesztő támadójátékára épített szárnyalását, csütörtökön New Jerseyben verték szét a Nets-t. A szokásos pontvágók (Anthony, Billups, Martin) mellett meg kell említeni a döcögős játékkal visszatért Vince Cartert, valamint a padról beszálló Lawson 23 pontját.

A Boston is őrzi hibátlan mérlegét, de nagyon megszenvedett az Olekszij Pecserov pontjaira építve végig meccsben maradó Minnesotával.

Érdekesebb eredmények

Nov. 4.: Orlando-Phoenix 122-100, New Jersey-Denver 94-122, Minnesota-boston 90-92, Houston- LA Lakers 102-102, Washington-Miami 89-93
Nov. 5.: Cleveland-Chicago 85-86, Utah-San Antonio 113-99

Érdekes meccset nyert meg a Los Angeles Lakers Houstonban, ahol a két klub kicserélt játékosai játszották a főszerepet. A címvédőtől elküldött Ariza triplája mentette döntetlenre a rendes játékidőt, miután a Rocketstől Kaliforniába költöző Artest tempójával úgy tűnt, megnyerte a meccset a Lakers. A hosszabbításban is végig tapadt a Houston, de a végül 41 pontig jutó Kobe Bryant nem kegyelmezett.