Nash klasszisával vezeti az NBA-t a Suns

2009.11.10. 13:08
Az NBA legutóbbi játéknapján Steve Nash - idén már másodszor - 20 gólpasszt adott egy meccsen, a Suns nyert Philadelphiában, és a nyugati konferencia élén áll. Nehezen nyert a San Antonio Tim Duncan nélkül, repül a címvédő Lakers, a tavalyi nagydöntő másik résztvevője viszont kikapott: az Orlandót a Thunder mosta le a pályáról.

A játéknap extrateljesítménye a Phoenix irányítójához kötődik: Steve Nash 20 gólpasszt osztott ki csapattársainak a Philadelphiában 119-115-re megnyert meccsen.

A Suns idegenbeli sikeréhez kellett Jason Richardson 29 pontja (8/6 triplával), és az egész csapat kiváló dobóteljesítménye, így hiába volt ismét félelmetes Andre Iguodala (24 pont, 9 lepattanó), a Phoenix szoros meccsen behúzta a győzelmet, és vezeti a nyugati konferenciát.

A Toronto, bár nem áll jól a tabellán, nehéz ellenfeleit is meghajtja, így tett most a San Antonióval is, amely csak jobb hajrájának köszönhetően tudta leszakítani az így is 124 pontot vágó Raptorst. Figyelmeztető lehet a Spursnek, hogy Tim Duncan nélkül a torontói magas emberek 70 pont fölött dobtak, de a végén Manu Ginobili klasszisteljesítményével (36 pont) nyert a Spurs így is.

Meglepő, de teljesen megérdemelt vereségbe szaladt bele Oklahoma Cityben a tavalyi nagydöntős Orlando, amely Vince Carter és Rashard Lewis nélkül nagyon simán, majdnem 30 ponttal kapott ki a mezőnyből hajszálpontos Thundertől. Az Orlando csak vergődött, a mezőnyből 36 százalékkal dobtak, és hiába volt a pályán Dwight Howard, a Thunder a palánk alatt is verte a Magic-et.

Érdekesebb eredmények

Nov. 8.: Oklahoma-Orlando 102-74, Washington-Phoenix 90-102, Portland-Minnesota 116-93, New Orleans-LA Lakers 88-104
Nov. 9.: Philadelphia-Phoenix 115-118, Toronto-San Antonio 124-131
A konferenciák állása

A Lakers három negyeden át verte a New Orleanst, majd az utolsó negyedben a cseresorával is simán nyert. Kobe Bryant fél óra alatt dobott 28 pontot, de a pihenő sztárok miatt sokat volt a pályán néhány csereember is, így nem meglepetés, hogy a pontok felét a padról beszálló játékosok dobták. Tovább hasít a Portland, amelynek ezúttal nem volt nehéz dolga: a liga egyik leggyengébb csapatát, a Minnesotát verte.