Judit
2 °C
7 °C

Harmadik meccsén is kikapott a Pécs a női kosár Euroligában

2009.11.12. 20:58

Harmadszor is kikapott a MiZo Pécs 2010 a női kosárlabda Euroligában, miután csütörtökön a harmadik fordulóban alulmaradt a vendég spanyol Salamancával szemben.

Eredmény, 3. forduló, B csoport: MiZo Pécs 2010-Salamanca (spanyol) 60-69 (20-17, 16-17, 10-15, 14-20). A magyar csapat legjobb dobói: Fegyverneky 15, Vajda 14, Ohlde 12

A legutóbb ezüstérmes - és az áprilisi négyes döntőnek otthont adott - Salamanca 4-0-ás pécsi előnynél talált be először, majd főként Vajda Annának köszönhetően nemsokára már 16-8-at mutatott az eredményjelző. Az első Euroliga-győzelmükre hajtó pécsiek - bár egyetlen triplát sem dobtak - a második negyedben sem adták ki a kezükből a vezetést, az ex-soproni Olekszandra Gorbunovával felálló rivális csak két pontra tudta megközelíteni őket. A félidőben 36-34 volt az állás.

Nagyszünet után - a meccs során először - előnybe került a spanyol alakulat, főleg Isabel Sanchez és LeCoe Willingham szomorította a közönséget. A 46-49-ről induló zárószakaszban Füzy Ákos együttese - amelyben csak Vajda Anna és Fegyverneky Zsófia remekelt - fogcsikorgatva küzdött a felzárkózásért, ám a sok kimaradt vagy kidolgozatlan helyzet miatt csak tovább nőtt a különbség. A 0/3-nál tartó pécsiek jövő szerdán a horvát Gospichoz látogatnak.

Füzy Ákos vezetőedző: „Az első félidőben mi kontrolláltuk a játékot, de sajnos elfogyott az előny. A szünet után nem találtuk a váltásokat, ráadásul a kulcsjátékosoknál faultproblémák jelentkeztek, és csereként csak 18 éves gyerekeket tudtam beállítani. Pár embertől többet várok, most türelemre lesz szükségünk, hogy meginduljon felfelé a csapat.”