Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Hosszabb kihagyás vár a Szolnok amerikai kosarasára

2009.11.13. 15:21

Akár további több hónapos kihagyásra is kényszerülhet Thomas Kelley, az élvonalbeli szolnoki férfi kosárlabdacsapat irányítója. A játékos pótlására a gárda egy másik amerikai légióst szerződtetett – közölte pénteken az MTI-vel a klub ügyvezetője.

Tóth Zoltán szerint a Szolnoki Olaj KK egyik meghatározó játékosának számító Kelley hosszabb ideje húzódó betegsége további kivizsgálásokat és kezeléseket igényel. Ezek több hetet, esetleg több hónapot is igénybe vehetnek, a vizsgálatok végleges eredményei a jövő hétre várhatóak.

A játékos pótlásáról a csapat csütörtökön szerződést kötött az ugyancsak amerikai Winsome Frazierrel.

„A kettes és egyes poszton is bevethető új légiós pénteken érkezik Szolnokra, és minden követ megmozgatunk annak érdekében, hogy már szombaton, a csapat következő, idegenbeli találkozóján, a Kecskemét elleni rangadón pályára léphessen” – mondta Tóth Zoltán. A 27 esztendős és 192 cm magas Frazier nem ismeretlen a honi bajnokságban, a 2006-2007-es idényben a szombathelyi Falco KC színeiben 19,8 pont-, valamint 7,4-es lepattanóátlagot jegyzett, az elmúlt két évadot pedig a német bajnoki döntős Telekom Bonn csapatánál töltötte.