Árpád
-2 °C
3 °C

A Pécs idegenben folytatja a női kosár Euroligában

2009.11.17. 10:46

A MiZo Pécs 2010 horvát, az MKB-Euroleasing Sopron spanyol, míg a Szeviép-Szeged török középcsapattal találkozik a női kosárlabda Euroliga negyedik fordulójában.

Szerdán az eddig nyeretlen pécsiek az ugyancsak 0/3-mal szerénykedő, újonc Gospichoz látogatnak. A baranyai szurkolók számára jó hír, hogy a házigazdák ígérete szerint ingyen juthatnak be a 430 km-re lévő adriai város csarnokába. Az NB I-ben Füzy Ákos alakulata vasárnap a Szolnok ellen javította 8/0-ra mérlegét, így bizakodva utazhat a nemzetközi sorozat B csoportjának sereghajtójához.

Ugyancsak szerdán 18 órakor fogadja a Sopron a Rivas Ecopolist, amely százszázalékos mutatóval vezeti a C jelű hatost. Székely Norbert 2/1-gyel álló együtteséből - amely a hazai pontvadászatban 9/0-lal büszkélkedhet - továbbra is hiányozni fog a kézműtéten átesett Jelena Milovanovic. A madridiaknál ugyanakkor két magyar is pályára léphet Újhelyi Petra és Császár Andrea személyében.

Csütörtökön az újonc Szeged (0/2) a Fenerbahcét látja vendégül, amely 1/2-nél tart. Az isztambuliak négy tengerentúli légiósa közül Penny Tayloré a legismertebb név, aki 2006-ban világbajnok lett az ausztrál válogatottal. Az első győzelmükre hajtó Tisza-partiak alaposan rápihentek az összecsapásra, ugyanis a múlt héten nem kellett pályára lépniük idehaza. Ugyancsak csütörtökön a SEAT Lami-Véd Győr (1/0) a francia Mondeville-t fogadja az Európa Kupa második körében.

Euroliga, 4. forduló, magyar menetrend:

Szerda:

B csoport: Gospic (horvát)-MiZo Pécs 2010 18 ó

C csoport: MKB-Euroleasing Sopron - Rivas Ecopolis (spanyol) 18 ó

Csütörtök:

D csoport: Szeviép-Szeged - Fenerbahce (török) 18 ó

Európa Kupa, 2. forduló:

Csütörtök:

A csoport: SEAT Lami-Véd Győr - Mondeville (francia) 18 ó