Aliz
6 °C
14 °C

Allen Iverson visszavonul

2009.11.26. 12:18

Bejelentette visszavonulási szándékát Allen Iverson, akit 2001-ben az idény legjobbjává választottak az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). A 34 éves dobógép egy philadelphiai szakíró internetes oldalán tette közzé szerdán a döntését:

„Mindig úgy gondoltam, hogy akkor hagyom abba, amikor már nem tudok segíteni a csapatomnak. Nos, most nem ez a helyzet, de nem találok magamnak csapatot. Pedig még mindig lépést tudnék tartani a legjobbakkal.”

A tízszeres All Star-válogatott irányító - aki négyszer lett az NBA mesterlövésze - szeptemberben írt alá a Memphis Grizzlieshez. Combsérülés miatt azonban kihagyta a felkészülési mérkőzéseket, majd a tétmeccsek közül háromszor lépett pályára csereként, amit többször is nehezményezett. Végül a klub tíz napja szerződést bontott vele. Azóta csak a New York Knicks érdeklődött iránta, de a megállapodás nem jött létre. A 889 NBA-meccsén 27 pontos karrierátlaggal büszkélkedő Iverson 1996-os bemutatkozása után tíz évet húzott le Philadelphiában, majd a Denvert és a Detroitot erősítette. Az athéni olimpián bronzérmet nyert az amerikai válogatottal.