A címvédővel játszik a Szeged a női Euroligában

2009.12.08. 09:12

Az MKB-Euroleasing Sopron és a MiZo Pécs lengyel riválissal szemben próbál javítani gyenge mérlegén, míg a Szeviép-Szegedre iszonyatosan nehéz meccs vár a címvédő Szpartak Moszkva otthonában a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.

A győzelmi-vereségi mutatóját a múlt héten Kassán 2/4-re rontó Sopron a lengyel Gorzówhoz látogat szerdán, amely 1/5-tel szerénykedik a C csoport utolsó helyén. A magyar bajnok szombaton rangadót veszített a legutóbb szintén döntős Szeged csarnokában (85-73), így - a nemzetközi szereplést is beleértve - sorozatban hatodik meccsén maradt alul. A Gorzów - amely hétvégén 75-69-re verte a szintén euroligás Gdyniát - egy hónapja 78-64-re kapott ki Sopronban.

Az újonc Szeged múlt héten megszerezte első diadalát a kontinenssorozatban (1/4), ám a legutóbbi három Euroliga-aranyat bezsebelő Szpartakhoz nem sok eséllyel utazik. A novemberi első meccset azért halasztották januárra, mert előtte két nappal agyonlőtték Sabtaj von Kalmanovics tulajdonost. Azóta a verhetetlen oroszoktól hazaszerződött a világbajnok ausztrál Lauren Jackson, ám a csapat nélküle is felér egy világválogatottal.

A B csoportban a Pécs (2/4) csütörtökön a Krakówot fogadja. A százszázalékos mutatóval éllovas lengyelek egy hónapja 85-78-ra nyertek otthon Fűzy Ákos tanítványai ellen, ám a Lauber Dezső Csarnokban mindig fennáll a botlás veszélye az ellenfelek számára.

Szerdán a SEAT Lami-Véd Győr (3/1) a francia Mondeville-hez látogat az Európa Kupa ötödik körében.

Euroliga, 7. forduló, magyar menetrend:

Szerda:

D csoport: Szpartak Moszkva (orosz) - Szeviép-Szeged 16 ó

C csoport: Gorzów (lengyel) - MKB-Euroleasing Sopron 18 ó

Csütörtök:

B csoport: MiZo Pécs 2010-Kraków (lengyel) 18 ó

Európa Kupa, 4. forduló:

Szerda:

A csoport: Mondeville (francia) - SEAT Lami-Véd Győr 20 ó