Szilárda
-4 °C
3 °C

Szegedre jön a címvédő Szpartak Moszkva

2010.01.05. 15:55 Módosítva: 2010-01-05 15:55:26

Szerdán pótolja a második fordulóból elmaradt mérkőzését a Szeviép-Szeged a női kosárlabda Euroligában, a vendég a címvédő és veretlen Szpartak Moszkva lesz.

A tavaly őszig Rátgéber László által vezetett orosz elitalakulatot - amely Sabtaj von Kalmanovics tulajdonos meggyilkolása miatt kérte a halasztást - eddig csak a Gdynia tudta hét pontra megszorítani, de általában 20-30 ponttal hozta a meccseit, a Tisza-partiakat 94-51-re intézte el otthon. Az elmúlt három Euroliga-kiírást megnyerő fővárosiak kerete ráadásul tovább erősödött, ugyanis újra leigazolták a nyár óta pihenő, olimpiai és világbajnok amerikai Sue Birdöt.

Bencze Tamás vezetőedző a szokottnál rövidebb kispaddal számolhat, ugyanis Németh Bernadett, Vincze Viktória és Lengyel Dalma beteg, de nem százszázalékos Laczi Edit és Vaida Sipaviciute sem. A kontinenssorozatban 2/5-ös győzelmi mérlegnél tartó Tisza-partiak amúgy remek formát mutatnak az NB I-ben, ahol egy fiaskó mellett 11 sikert arattak. 2. fordulóból elmaradt mérkőzés: Szeviép-Szeged–
Szpartak Moszkva (orosz) 18 ó