Eltemették a kosaras Horváth Zoltánt

2010.01.06. 13:55

Több százan kísérték utolsó útjára Sopronban a múlt hétfőn autóbalesetben elhunyt Horváth Zoltánt, a Falco-Szova KC Szombathely válogatott kosárlabdázóját. A szerdai gyászszertartáson az összes dunántúli klub képviseltette magát, és csaknem az egész férfi válogatott jelen volt a Szent Mihály temetőben. A Falco teljes kerettel érkezett, de kiemelt létszámban jelent meg Horváth Zoltán két korábbi élvonalbeli klubja, az Atomerőmű és a Pécs, továbbá lerótta kegyeletét a center első csapata, az NB I/B-s Veszprém is. A hazai szövetséget Sterbenz Tamás főtitkár és Mészáros Lajos szakmai igazgató képviselte, de ott volt a válogatottnál Mészáros munkáját segítő két szakember, a paksi Dzunics Braniszlav és a körmendi Sabáli Balázs is.

A papi gyászbeszédet követően Ipkovich György, Szombathely polgármestere búcsúzott a kiváló középjátékostól, aki - amint azt a városatya kiemelte - igazi példakép volt, mert mindig győzelemre tört, tisztelte az ellenfelet, a vereséget emelt fővel viselte, és az egymással szembenálló szurkolótáborok között is hidat tudott képezni közvetlen, barátságos egyéniségével.

Horváth Zoltán múlt hétfőn reggel személyautójával Sopronból Szombathelyre tartott, amikor Tömörd és Vasasszonyfa között a jeges úton megcsúszott, elveszítette uralmát járműve felett, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és ott összeütközött a szemből érkező teherautóval. A kosaras a kórházban halt bele sérüléseibe.