A Pécs itthon javíthat a női kosárlabda Euroligában

2010.01.12. 12:22

A Szeviép-Szeged és az MKB-Euroleasing Sopron idegenben, nehéz riválisok ellen, míg a MiZo Pécs 2010 otthon, gyengébb csapattal szemben lép pályára a női kosárlabda Euroliga kilencedik, utolsó előtti fordulójában.

Szerdán a 2 sikernél és 6 kudarcnál tartó Szeged nyitja meg a sort a D csoportban a Fenerbahce (5/3) vendégeként, amely novemberben 70-66-ra győzött Szegeden. Bencze Tamás újonc együttesének tartást adhat, hogy múlt héten remek helytállással komoly erőbedobásra késztette a címvédő és veretlen Szpartak Moszkvát, és egy isztambuli bravúrral közelebb kerülhet a még továbbjutást jelentő negyedik helyhez.

Csütörtökön a Pécs (2/6) az 1/7-es mérleggel szerénykedő Gospicot fogadja a B jelű hatosban, a baranyaiak két hónapja 74-68-ra nyertek Horvátországban. A diadal tehát szinte kötelező Füzy Ákos csapata számára, amely a zárókörben a szintén nem túl acélos Lille-t látja majd vendégül, azaz két papírforma-győzelemmel biztosíthatja a helyét a rájátszásban.

A Sopronra vár a legnehezebb feladat: a magyar bajnoknak a 7/1-es mutatóval éllovas Rivas Ecopolis csarnokából kellene elhoznia a két pontot. Székely Norbert 3/5-nél tartó tanítványai múlt szerdán 109-56-ra verték az Atomerőmű KSC-Szekszárdot, ám a Sopronban 70-63-re győztes spanyol élgárda várhatóan jóval nagyobb erőbedobásra készteti majd őket.

A második vonalnak számító Európa Kupában a Seat Lami-Véd Győr a 16 közé jutásért küzd, és csütörtökön jó esélye is van a hazai visszavágón, mivel múlt héten 74-60-ra nyert a litván Lemmikainen otthonában.

Euroliga, 9. forduló, szerda:

D csoport: Fenerbahce (török) - Szeviép-Szeged 17 ó

Csütörtök:

B csoport: MiZo Pécs 2010-Gospic (horvát) 18 ó

C csoport: Rivas Ecopolis (spanyol) - MKB-Euroleasing Sopron 20:30 ó

Európa Kupa, a 16 közé jutásért, visszavágó:

Csütörtök:

Seat Lami-Véd Győr - Lemmikainen (litván) 18:15 ó