NBA: D-ligás újonc verte a Clevelandet

2010.01.15. 11:05
Mindkét keleti óriási kikapott az NBA legutóbbi játéknapján: a Bostont hazai pályán rohanta szét a Chicago, a Cleveland utolsó másodperces triplával kapott ki a Utah-tól. Videón az öt legszebb megmozdulás, köztük a mindent eldöntő Gaines-hárompontos.

A Chicago kezdőcsapatából mindenki kétszámjegyű dobóteljesítményt hozott Bostonban, de még ez sem lett volna elég a Celtics zsinórban második hazai vereségéhez (83-96): a vendégek szétrohanták a Bostont, amelynek egyébként is gondot okoz az atlétikus csapatok megállítása.

A Bostonból hiányzott Rasheed Wallace és Kevin Garnett, nem véletlen, hogy a palánk alatt a Chicago kivégezte a Celtics-et: 50 lepattanót szedtek (szemben csak 39-et), ebből 15-öt a bostoni palánk alatt. A Celts tartja magát a keleti 2. helyen, a Chicago épphogy befér a rájátszásba utolsóként, ráadásul még mindig negatív a mérlege (17-20).

A másik keleti óriás is kikapott, a Clevelandet az a Utah gyűrte le, amely az első negyedben elveszítette legjobb játékosát, Deron Williamst (egy ütközés után ráesett a csuklójára). Jobbára a Utah vezetett, LeBron Jamesnek nem sok kedve volt kosárlabdázni egészen az utolsó negyedig, akkor viszont 20 pontjával egymaga hozta vissza a meccsbe a Cavalierst.

A Cleveland átvette a vezetést, de az utolsó támadásnál az élete második NBA-meccsét játszó Sundiata Gaines a dudaszóval egy időben gyönyörű hárompontossal a Jazznek nyerte meg a meccset (97-96). Gaines január 5-ig az NBA Development League-ben játszott, az Idaho Stampede D-League csapatából hozta el a Utah.

Az öt legszebb megmozdulás között természetesen első a hihetetlen dobás.