Nehéz Eb-selejtezős csoportban a férfi kosarasok

2010.01.16. 17:28

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Bosznia-Hercegovinával, Macedóniával, Ukrajnával és Nagy-Britanniával találkozik az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőben.

Az európai szövetség honlapja szerint a németországi Freisingben tartott szombati sorsoláson a magyar együttes a B jelű ötösbe került, a három csoportból a győztes és a két legjobb második helyezett jut ki a 2011-es, litvániai kontinenstornára. A kvalifikációs mérkőzéseket idén augusztus 2-án, 5-én, 8-án, 11-én, 14-én, 17-én, 20-án, 23-án, 26-án és 29-én bonyolítják le.

Mészáros Lajos szakmai igazgató a helyszínről adott rövid értékelést az MTI-nek: "Nem ezt a csoportot álmodtam. A bosnyákok és macedónok stílusa nem igazán kedvez nekünk, az ukrán bajnokság erősebb az NB I-nél, míg a britek a londoni olimpiára próbálnak összerakni egy ütőképes csapatot. Egyszóval nem lesz könnyű dolgunk."

Az Eb-n automatikusan, selejtező nélkül részt vehet Franciaország, Oroszország, Spanyolország, Görögország, Szlovénia, Szerbia, Horvátország, Törökország, Németország és a házigazda Litvánia. A kvalifikációból öt együttes csatlakozik hozzájuk, míg a 16. kiadó hely a pótselejtező győzteséé lesz.

Az Eb-selejtező csoportjai:
A csoport:
Finnország, Olaszország, Lettország, Montenegró, Izrael
B csoport: MAGYARORSZÁG, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Ukrajna, Nagy-Britannia
C csoport: Belgium, Portugália, Lengyelország, Bulgária, Grúzia