A Sopron otthon esett ki az Euroligából

2010.01.20. 21:20 Módosítva: 2010.01.20. 21:29
Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán kikapott szerdán a cseh Prahától a női kosárlabda Euroliga tizedik, utolsó csoportkörében, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

A legutóbb a négyes döntőbe menetelő Sopronnak csak annyit kellett tennie a zárófordulóban, hogy legyőzi a vendég Prahát. A csehek ugyancsak 4 sikernél és 5 kudarcnál jártak, így a két csapat egymás között dönthette el a továbbjutást.

Székely Norbert együttese jól tartotta a lépést a sztárokat felvonultató riválissal, amelyben az Európa-bajnok francia Sandra Le Drean, a tavalyi Eb legjobbjává választott görög Evgenia Malci és a kétszeres All Star-válogatott amerikai Lindsay Whalen sem villogott igazán. A kiélezett küzdelem a második negyedben is megmaradt, a sok triplát beszedő magyar bajnoknál főként a szerb Jelena Milovanovics jeleskedett. A félidőben 45-46 volt az állás.

Fordulás után egyre inkább a hármasokat 56 százalékkal dobó prágaiak akarata érvényesült, akiknél Katerina Elhotova és a lett Ieva Kublina is alaposan megszórta a zöld-sárgákat. Hazai részről a házi gólkirály Amber Holt és Honti Kata is rákapcsolt, de az utolsó negyed így is 64-71-ről indult. A Sopron harcolt, a különbséget rutinosan őrző vendégeknek azonban mindenre volt válaszuk. Az MKB hiába tött fel egy pontra a hajrában, óriási csatában alulmaradt a végén.

A Sopron 4/6-os mérleggel a C csoport ötödik helyén végzett, azaz épphogy lemaradt a nyolcaddöntőről, ahová a három magyar indulóból végül csak a Pécs jutott be. A PVSK már az előző fordulóban kiharcolta a továbbjutást, a Szegednek is volt esélye szerdán a továbblépésre, de szintén cseh csapat, a Brno ellen elbukott.

"Büszke vagyok a csapatomra, mert fantasztikus szezonon vagyunk túl - értékelt a meccs után Székely Norbert vezetőedző.- Évközben rengeteg problémánk adódott, de mindig kikászálódtunk belőlük. Ma a Prága extrán dobott, és olyan egyéni képességeket csillogtatott meg, amelyekkel mi nem tudtuk felvenni a versenyt."