Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rátgéber László nem lesz újra a MiZo Pécs edzője

2010.01.22. 16:40

Nincs edzőkérdés a MiZo Pécs 2010-nél, a női kosárlabdacsapatot továbbra is Füzy Ákos irányítja, a kispaddal hírbe hozott Rátgéber László ezzel együtt méltatlannak tartja az elmúlt hetek történéseit.

A baranyaiak honlapja szerint a tulajdonosi kör - a klub fele magánbefektetők, 49 százaléka az önkormányzat, egy százaléka pedig egy utánpótlás-alapítvány kezében van - a hónap elején azt vetette fel, hogy a gyenge nemzetközi szereplés miatt hívják vissza az Euroliga-címvédő Szpartak Moszkvától ősszel távázott Rátgébert. Meg is kezdődtek a tárgyalások, melyek során az együttest 15 évig irányító mester azt szabta feltételül, hogy fizessék ki a felé fennálló tartozást. Ezt a vezetőség nem tudta rövid határidővel garantálni, így az egyeztetések tíz napja abbamaradtak, és az a döntés született, hogy Füzy Ákosé marad a vezetőedzői poszt.

"Úgy érezzük, hogy nincs szükség váltásra - jelentette ki pénteken Gémes Róbert, a tulajdonjogok ötven százalékát birtokló, magánszemélyekből álló csoport tagja. - Az edzők és a csapat is bizonyította, hogy képes a szezon elején megfogalmazott céljainkat elérni, és kiszolgálni a közönséget. Ne feledjük, az Euroligában egyetlen magyar csapatként kerültünk be a rájátszásba, és egyetlen vereséggel vezetjük a bajnokságot."

Gémes hozzátette: Rátgéberrel rendezték az anyagiakat, és bár vannak még tartozások az edzők, játékosok és beszállítók felé, nem igaz az a sajtóértesülés, mely szerint 150 millió forintos adósságot halmozott fel a klub.

Rátgéber László vegyes érzelmekkel nyilatkozott az MTI-nek:

"Ma délben engem kifizettek, ezt kívánom mindenkinek, akinek még tartoznak. Annak idején Páva Zsolt polgármester és az alapítványt képviselő Halmos Péter azt mondták, nem tudok együttműködni a vezetőség minden tagjával, ezért nincs egyhangú támogatás a kinevezésemet illetően. Csak azt nem értem, hogy miért nem lehetett ezt felvállalni, és kellett Füzy Ákost és jómagamat ilyen méltatlan helyzetbe hozni. Mindenesetre a magam részéről lezártnak tekintem az ügyet."