Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fehér Házban járt a Lakers kosárcsapata

2010.01.26. 10:44

Barack Obama elnöknél vendégeskedett hétfőn az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) aktuális bajnoka, a Los Angeles Lakers. A washingtoni Fehér Házban tartott fogadáson az ország vezetője kiemelte: a csapat nemcsak maradandót nyújtott az előző szezonban, hanem a pályán kívül is aktív, amit a haiti földrengés károsultjainak közelmúltban felajánlott pénzadománya is bizonyít.

A vendégek részéről Kobe Bryant egy egyes számmal ellátott sárga Lakers-mezt és egy miden játékos által aláírt labdát adott ajándékba az elnöknek. Obama közismerten nagy kosárrajongó, megválasztása után például kialakíttatott egy pályát a Fehér Ház kertjében, amelyen rendszeresen játszik. A tavalyi döntősorozat előtt egyébként 4-2-es Lakers-sikert jósolt az Orlando Magic ellen, s a Los Angeles-i gárda végül 4-1-re nyerte a finálét.