Az Arénában lépett fel a Harlem Globetrotters

2010.03.23. 23:38

Az egy év után újra Magyarországra látogató, világhírű Harlem Globetrotters kosárbűvészei kedden a budapesti Papp László Sportarénában léptek fel showműsorukkal.

A sportág szabályait kevésbé, az örömjátékot viszont maximálisan előtérbe helyező alakulat gálájára mintegy 12 ezer néző látogatott ki, zsúfolásig megtelt az aréna. Az est felvezetéseként a közéleti válogatott mérkőzött meg a televíziós csapattal, az összecsapást utóbbiak nyerték, soraikban Puskás Artúr NB I.-es játékossal.

A fő műsorszámban a Globetrotters szokás szerint ezúttal is a Washington Generalsszal "küzdött meg". Az összecsapás természetesen csak nyomokban emlékeztetett igazi kosármeccsre, a látványos megoldások és cselek mellett a könnyed szórakozásé és a humoré volt a főszerep: vízlocsolás és nadráglehúzás is szerepelt a repertoárban.

A harlemiek előszeretettel vonták be attrakciójukba a közönséget. Egy néző egy leszaggatott Generals-mezzel, a szerencsésebb gyerekek kosárlabdákkal és csuklószorítókkal lettek gazdagabbak.