Dudaszós zsákolással rájátszásban a Hawks

2010.03.26. 12:13
Josh Smith utolsó másodperces bravúrkosara döntött a tavalyi döntős Orlando elleni meccsen, 14 meccsel az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét az NBA rájátszásában az Atlanta.

Az Atlanta bejutott az NBA rájátszásába, ezt a tavalyi döntős ellen biztosította be. A Hawks 8 másodperccel a meccs vége előtt vezetett az Orlando Magic ellen, de Vince Carter triplája döntetlenre hozta a meccset, hosszabbításra álltak a csapatok.

Az Atlanta utolsó támadásánál Joe Johnson rossz helyzetből elengedett tempója kitáncolt a gyűrűből, de kevesebb, mint egy másodperccel a dudaszó előtt Josh Smith behúzta a labdát. A kosár megadásához a bíróknak videózniuk kellett, de tisztán látszott, hogy még időben zsákolt az atlantai, a végeredmény 96-94 lett.

Az Atlanta bejutása egyébként is már csak matematikailag volt kérdéses, a Hawks valószínűleg pályaelőnnyel kezdi a rájátszást, hiszen hat győzelemmel vezet a negyedik helyen az 5. Milwaukee előtt. A legyőzött Orlando már korábban bebiztosította helyét, a keleti második Magicnek egészen a konferenciadöntőig pályaelőnye lesz.