James és Bryant is az év NBA-csapatában

2010.05.07. 10:41

Az alapszakaszgyőztes Cleveland Cavaliers sztárja, az idény légértékesebbjének (MVP) választott LeBron James, illetve a tavalyi döntő két résztvevőjének legjobbja, Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) és Dwight Howard (Orlando Magic) is bekerült az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) álomcsapatába.

A 122 szakíró és szakkommentátor körében rendezett szavazáson Jamest és Howardot minden voksoló az év első számú csapatába jelölte, míg Bryantet a 122-ből 119-en. Mellettük a szezon pontkirálya, Kevin Durant (Oklahoma City Thunder) és Dwyane Wade (Miami Heat) fért be a legjobb ötösbe.

A második számú csapatot Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks), Amare Stoudemire (Phoenix Suns), Steve Nash (Phoenix) és Deron Williams (Utah Jazz), a harmadikat pedig Tim Duncan (San Antonio Spurs), Pau Gasol (LA Lakers), Andrew Bogut (Milwaukee Bucks), Joe Johnson (Atlanta Hawks) és Brandon Roy (Portland Trail Blazers) alkotják.

Érdekesség, hogy az egy nappal korábban kihirdetett "év védekező ötösében" James, Howard és Bryant szintén helyet kapott, mellettük Gerald Wallace (Charlotte Bobcats) és Rajon Rondo (Boston Celtics) lett még tagja annak a csapatnak.