NBA-döntő: Allen egyenlített a Celtics-nek

2010.06.07. 10:50
A második meccsen Los Angelesben egyenlített a Boston Celtics, Rajon Rondo tripla-duplájával és Ray Allen triplarekordjával 103-94-re verte a Lakerst. A párharc 1-1-ről folytatódik Bostonban.

A nagydöntő második meccsén az összesítésben kiegyenlítő Bostonban Rajon Rondo tripla-duplával tűnt ki, Ray Allen pedig döntőrekordot állított fel nyolc triplájával.

A második Los Angeles-i meccsen nyoma sem volt a pénteki Celtics-szerencsétlenkedésnek, a szünetben hat ponttal vezettek a vendégek, de 14 pont is volt az előnyük. Allen az első hat hárompontosát beszórta, ráadásul a Boston jól védekezett Kobe Bryanten, aki 8/20-szal megállt 21 pontnál, és a kritikus véghajrában végig 5 faulttal kellett játszania.

LA Lakers-Boston 94-103

Pont: Gasol 25 ill. Allen 32
Lepattanó: Gasol 8 ill. Rondo 12
Gólpassz: Bryant 6 ill. Rondo 10
Mezőnymutató: 41 ill 48 százalék
Az állás: 1-1

A Bostonban Rondo élt nagyon, az irányító sokoldalú teljesítménye mellett (19 pont, 10 gólpassz, 12 lepattanó) négy pattanót szedett az ellenfél palánkja alatt. A Lakerst Andy Bynum 21 pontja (playoffcsúcs), és Pau Gasol szokásos megbízható játéka tartotta meccsben, a hazaiak a kilátástalan első félidő után a másodikban még a vezetést is átvették.

A Boston győzelmében komoly szerepe lett a Rondo pihenőidejében bevetett Nate Robinsonnak. A New Yorkból a szezon végén elhozott irányító hat játékperce alatt hét pontot vágott, a hajrára pedig pihenten jött vissza Rondo, aki a meccs végén 16-4-es rohanásra vezette az öt perccel a lefújás előtt még három ponttal égő Celticst.