Mátyás
1 °C
15 °C

Több tízezren ünnepelték a Lakerst

2010.06.22. 11:46

Több tízezer ember üdvözölte Los Angeles utcáin az ősi rivális Boston Celtics múlt heti legyűrésével újabb NBA-bajnoki címet szerzett Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatának tagjait. A hétfőn rendezett győzelmi parádén a klub történetének 17. elsőségét begyűjtő játékosokat nyitott tetejű busszal vitték körbe a városban, a rajongók pedig az utak mentén várták és éltették kedvenceiket.

Az ünnepségről hiányzott Phil Jackson vezetőedző, akinek hétfőn orvosi vizsgálatokon kellett átesnie, ott volt viszont a Lakers korábbi legendás kosarasai közül többek között Magic Johnson és Kareem Abdul-Jabbar is. A Staples Centertől a belvárosi Galen Centerbe hajtó menetet a Lakers szurkolólányai vezették fel, majd őket követte a busz, melyen ott volt Kobe Bryant, Pau Gasol, Ron Artest és a többi nagy sztár kivétel nélkül.

A rendőrségi jelentés szerint a szurkolók többnyire kulturáltan viselkedtek, komoly rendbontás nem történt, nem úgy, mint csütörtök éjszaka, a Celtics elleni győztes hetedik meccs után, amikor többen autókat rongáltak meg, rendőrökre támadtak rá, s összesen 42 személyt kellett őrizetbe venniük a rendfenntartóknak.