Mezégetéssel búcsúznak LeBron Jamestől

2010.07.10. 17:36
A clevelandi szurkolók a mezét égetik, a tulajdonos nyílt levélben támadt LeBron Jamesnak, aki otthagyta a klubot, és Miamiba igazolt. Az év giccses amerikai sporteseménye a holtszezon legnagyobb durranása, több szó esik róla az Egyesült Államokban, mint a vb-döntőről.

LeBron James, a Cleveland Cavaliers szupersztár szabadügynöke döntött, és a Miami Heathez igazolt. Az ohio-i születésű játékos csapatának szurkolói bíztak benne, hogy marad a Cavsnél annak ellenére, hogy a Chicago és a New York is érdeklődött iránta.

irate-cavs-fans

James végül úgy döntött, hogy Chris Bosh-hoz hasonlóan a Heathez megy, ahova újra aláírt a csapat sztárja, Dwayne Wade is. Miamiban bajnokesélyes csapat alakul, a Clevelandnél viszont nehezen fogadták a játékos döntését, a Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert éles hangon támadta Jamest a szurkolókhoz írt nyílt levélben.

Gilbert önzőnek, egoistának nevezi dezertáló exjátékosát, és azzal vádolta meg, hogy a tavalyi rájátszás után az ideiben sem tett meg mindent a csapat győzelméért. Külön megnevezte azokat a meccseket, ahol James szerinte lazsált. A milliárdos tulajdonos kilátásba helyezte, hogy nyilvánosságra hoz néhány "kellemetlen dolgot" áruló játékosáról.

Gilbert a maga furcsa módján igyekezett oltani a tüzet, érdekes kijelentést tett a nyílt levél végén. „Személyesen garantálom minden Cleveland-szurkolónak, hogy a csapatunk előbb fog bajnoki címet szerezni, mint a magát királynak nevező egykori játékosa. Erre akár mérget is vehetnek!”

A szurkolók eközben úgy tiltakoztak a sztár árulása ellen, hogy elégették 23-as számú mezeiket. Az orlandói center, Dwight Howard twitteren üzent a szurkolóknak: „7 évig küzdött értetek, ökörség elégetni a mezeit”, de olyan válaszokat kapott, mint „te nem vagy ohio-i, úgyhogy kussolj!”.

Jamest nem lepte meg a szurkolók reakciója. „Pont azt akartam elkerülni, hogy érzelmi alapon döntsek. Imádom Clevelandet, mindig az otthonom lesz, de azt kellett tennem, ami LeBron Jamesnek a legjobb. Pár évvel ezelőtt még el akart adni a Cavs, akkor mit csináltam volna, felgyújtom a klubot? Ugye, hogy nem. Ez üzlet, és én 7 szép évet töltöttem Clevelandben. Ez most lezárult, sajnálom, hogy vannak, akik nem értik meg, de így biztosíthattam a boldogságomat, hogy továbbra is a legnagyobb legyek” – mondta a játékos.

Miamiban beindult a mezvásárlás, a szurkolók már a 2006-os bajnoki cím megismétlését várják a csapattól. Az amerikai szakértők egyelőre nem foglalnak állást, abban mindenki egyetért, hogy ha Bosh, Wade és James megosztják a feladatokat, nagyon erős csapatuk lehet. Többen viszont bukást jósolnak, mondván, a három sztár fizetése, illetve a fizetési sapka miatt csak gyenge játékosokkal tölthetik fel a keretet.