Eladták a Golden State Warriorst

2010.07.16. 11:10

Chris Cohan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Golden State Warriors tulajdonosa 450 millió dollárért eladja csapatát, mely ezzel a liga történetének legmagasabb összegéért gazdát cserélő együttese lesz. Az évek óta nehéz helyzetben lévő Warriorst Joe Lacob és Peter Guber veszi meg. Előbbinek a Boston Celticsben is van kisebb tulajdonrésze, utóbbi pedig a Mandalay Entertainment filmes cég első embere.

A felek már mindenben megállapodtak, ám az üzlet csak akkor jöhet létre, ha a liga tulajdonosi testülete beleegyezik, illetve ha - a többek között sportweblapokat is működtető - Lacob eladja részét a Celticsnél.

„Ez volt életem álma, nagyon izgatottak vagyunk - mondta Lacob, akinek szezonbérlete van a Golden State meccseire. - Peterrel azt szeretnénk, ha a csapat a liga legjobbjai közé kerülne.”

Chris Cohen 1995-ben 119 millió dollárért vásárolta meg az együttest, mely azóta csupán egyszer, 2007-ben tudott bejutni a rájátszásba. A szurkolók által nagyon kedvelt Cohennek azért kell túladnia a gárdán, mert komoly anyagi problémákkal küzd, közel 200 millió dolláros adótartozása van.