Arnold, Levente
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Obama és Magic Johnson együtt kosarazott

2010.08.09. 14:23

Kobe Bryant, LeBron James és a veterán Earvin "Magic" Johnson: a kosarasok álomcsapatával játszott Barack Obama amerikai elnök sebesült katonák szórakoztatására.

Obama két és fél órán át hódolt kedvenc sportjának vasárnap a washingtoni Fehér Háztól rövid autóútra lévő Fort McNair katonai komplexum tornacsarnokában. Az elnöki sajtószolgálat szerint Obama többek között LeBron James bedobóval, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) utóbbi két idényének legjobb játékosával harcolt a labdáért, akinek átigazolása a Cleveland Cavalierstől a Miami Heathez július egyik szenzációja volt. A pályán olyan szupersztárok adtak ízelítőt tudásukból, mint az 50 éves kosaraslegenda, Earvin "Magic" Johnson, aki háromszor érdemelte ki az idény legjobbja címet és ötször nyert bajnokságot a Los Angeles Lakers csapatával, Carmelo Anthony (Denver Nuggets), az NBA jelenlegi legjobb centere vagy Kobe Bryant, a Lakers mostani csillaga, aki ugyancsak ötszörös bajnok. Összesen 16 játékos és visszavonult kosaras, profi és egyetemista kapcsolódott be a játékba, köztük Maya Moore, aki kétszer nyert bajnokságot a Connecticuti Egyetem Huskies csapatával. A lelátón harc közben megsebesült katonák, a Fehér Ház mentori programjának résztvevői élvezték a sztárparádét.

A testmozgás után Obama néhány játékos és közeli barátja társaságában a Fehér Ház déli kertjében grillsütéssel ünnepelte meg - pár napos késéssel - 49. születésnapját. A jeles évfordulót szerdán tartotta: akkor is baráti társaságban, de Chicagóban, politikai hátországában. Családja telefonon köszöntette fel, mivel a first lady, Michelle kisebbik lányukkal, Sashával Dél-Spanyolországban nyaralt, nagyobbik lánya, Malia pedig táborozik.

A grillpartin Obama és vendégei az olajszennyezés sújtotta Mexikói-öbölből származó garnélarákokat is megkóstoltak - közölte a Fehér Ház.