Nem támogatja az önkormányzat a dombóvári kosárklubot

2010.09.16. 09:51

Felmondta a dombóvári önkormányzat a DVMSE Kosárlabda Kft.-vel kötött 9,5 millió forintos támogatási szerződést, a DVMSE-csarnok felújítására folyósított egymillió forintot pedig a jegybanki alapkamat kétszeresével kell megfizetnie a kft.-nek. Az egymilliós támogatásról januárban kötött szerződést az önkormányzat a kft.-vel a sportcsarnok építési engedélyeknek megfelelő átalakítására; az összeg visszafizetéséről a város képviselő-testülete azután döntött, hogy a sportcsarnok nem kapott működési engedélyt - olvasható a dombóvári önkormányzat honlapján.

A létesítményt idén februárban azért záratta be a város, mert a szakhatóságok nem hosszabbították meg a korábbi, ideiglenes engedélyt. A hatóságok azt kifogásolták, hogy a lelátó alá tervezett öltözők nem készültek el, illetve, hogy a vendégszurkolók számára nem épült vizes blokk. A cég akkori vezetője, Börcsök Imre májusban az MTI-nek azt mondta, hogy várhatóan június végére befejeződik a munka, és az 1200 fős kosárlabdacsarnok végleges használatba vételi engedélyt kap. Ez azonban szeptemberre sem történt meg.

Kormos László, a kft. jelenlegi képviselője az önkormányzati döntés után az MTI-nek elmondta: az átalakítás befejezéséhez egy kisebb összeg hiányzott, így a létesítmény nem felelt meg a tűzoltóság feltételeinek.

A támogatási szerződés megszüntetését egyébként a kft. kezdeményezte, miután a Dombóvári Kosárlabda Club elvesztette indulási jogát a 2010/11-es idényben az NB I/A csoportos bajnokságban. A sportági szövetség azért utasította el a klub nevezését, mert nem rendezte tartozásait korábbi edzőjével és egy játékossal szemben. Kormos László jelezte: a kft. öncsődöt jelent, a tulajdonosok pedig úgy döntöttek, hogy a DKC semmilyen bajnokságban nem kíván indulni. A dombóvári képviselő-testület az idei támogatásból fel nem használt 4,5 millió forintból 1,5 milliót a sportcsarnok befejezésére, hárommillió forintot pedig a Dombóvári Kosárlabda Suli Egyesület számára ítélt meg.