Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-2 °C
2 °C

Világbajnok kosaras érkezik Sopronba

2010.10.15. 11:02

Vasárnap érkezik Sopronba, hétfőn pedig edzésbe is áll az MKB-Euroleasingnél Angel McCoughtry, a nemrég Csehországban világbajnokságot nyert amerikai női válogatott kosarasa, aki 18 pontjával a hazaiak elleni vb-döntő legeredményesebb játékosának bizonyult. A 24 éves sztár a válogatott második legjobb pontszerzője lett a vb-n a világ jelenlegi legjobbjának tartott Diana Taurasi mögött, s szintén csak Taurasi átlagolt nála több pontot az Euroliga előző kiírásában, amelyben még a kassai csapattal jutott be a legjobb nyolc közé. Az amerikai női profi ligában (WNBA) McCoughtry az Atlanta Dream csapatát a nagydöntőbe vezette 21,1 pontos átlaggal, amellyel Taurasi és Cappie Pondexter mögött harmadik lett a pontszerzők rangsorában.

Székely Norbert, a bajnoki ezüstérmes soproniak vezetőedzője az MTI-nek elmondta: „Tekintettel a szerdán hosszabbítás után elveszített szegedi bajnokira, ha egy ilyen kivételes képességű kosaras már akkor rendelkezésére áll, valószínűleg sokat tudott volna segíteni. Még sosem dolgoztam világbajnok játékossal, ami óriási megtiszteltetés a számomra. Ugyanakkor a legfontosabb feladat, hogy McCoughtry kivételes képességeivel minél előbb a csapat hasznára legyen, tehát az az elsődleges, hogy a remek bedobót beépítsük az együttesbe.”

A kivételes képességekkel kapcsolatban a tréner kifejtette: a kassaiak ellen az előző Euroliga-évadban a soproni csapat saját bőrén érezte McCoughtry klasszisát.

„Remek izomzatú kosaras, kiválóan hozza helyzetbe magát, s kitűnő dobókészsége révén rendkívül eredményes is. Emellett védekezésben kiváló labdaszerző játékos. Most ezt a tudást kell kihasználni, s alárendelni a csapatjátéknak, hogy minél előbb McCoughtryval a soraiban alkossunk egységes együttest.” Az új szerzemény jövő szombaton, Cegléden mutatkozhat be az MKB-Euroleasingben.