Arnold, Levente
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Magic Johnson eladta tulajdonrészét a Lakersben

2010.10.19. 12:13

A csapat élő legendának számító korábbi játékosa, Earvin Magic Johnson eladta az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő Los Angeles Lakersben birtokolt tulajdonrészét. Az 51 éves korábbi irányítónak 4,5 százalékos részesedése volt, mely hétfőn egy orvosé, Patrick Soon-Shiongé lett, akinek 25 éve van bérlete a csapat meccseire.

Johnson 1994-ben 10 millió dollárért vásárolta meg a részesedést, s ugyan az üzlet anyagi hátterét a felek nem hozták nyilvánosságra, a Forbes tavalyi kimutatása ad némi támpontot: a magazin szerint a Lakers 607 millió dollárt ér, így a 4,5 százalékos tulajdonrész 27 millió dollár körüli összegért cserélhetett gazdát.

„Keserédes döntés volt, amit a családom és a saját érdekemben kellett meghoznom - nyilatkozta a profi pályafutása alatt végig a Lakersben szerepelt, vele öt bajnokságot nyert Johnson. - Ugyanakkor valamennyi szurkolónak üzenem, hogy természetesen továbbra is mindenben támogatom a klubot.”

Magic Johnson azt nem közölte, hogy miért adott túl a részén, ám korábbi nyilatkozatai alapján valószínűsíthető, hogy komolyabb tulajdonhányadhoz szeretne jutni egy másik NBA-csapatban.