A Pécsnek és a Sopronnak is nyerni kellene az Euroligában

2010.11.30. 10:46

Megoldható feladat vár a női kosárlabda Euroligában érdekelt két magyar csapatra a hatodik fordulóban: az MKB-Euroleasing Sopron szerdán a lengyel Gdyniát fogadja, míg a Pécs 2010 az A csoportban utolsó lett Rigához látogat.

A tavaly négyes döntőbe jutott soproniak múlt héten 82-68-ra verték a B csoportban utolsó horvát Gospicot, ezzel 3/2-re javították győzelem/vereség mérlegüket. Székely Norbert tanítványai vasárnap megnyerték az NB I csúcsrangadóját: 82-65-re verték otthon az ősi rivális Pécset. Az 1/4-gyel álló lengyeleknél hiányozni fog a pályáról az éppen Sopronból leigazolt Horti Dóra, a válogatott center ugyanis vállműtétje után lábadozik, és csak jövőre térhet vissza.

Az NB I-ben címvédő de már nem százszázalékos pécsiek csütörtökön súlyos vereséget szenvedtek a csoportjukban éllovas olasz Taranto vendégeként (68-40), és a folytatásban a szintén 1/4-es mutatónál tartó Riga vendégei lesznek. A Dokics-együttes számára azért is fontos a győzelem mert a negyedik, továbbjutó helyen álló francia Mondeville már pozitív, 3/2-es mérleggel rendelkezik. A pécsiek egy vereséggel még messzebb kerülhetnek a nyolcaddöntőtől.

A soproni összecsapás szerdán 18, a lettországi 18:35 órakor kezdődik.

Az Európa Kupában már biztosan a 32 közé jutott Seat Lami-Véd Győr csütörtökön 18 órakor a portugál Vagost fogadja, míg a csoportjában már minden meccsét lejátszó Szeviép-Szeged továbbjutása szerdán a spanyol Gran Canaria és a belga Sint-Katelijne-Waver összecsapásán dől el.