Euroliga: fontos meccs előtt a Sopron és a Pécs is

2010.12.07. 11:53

Nehéz erőpróba vár csütörtökön a női kosárlabda Euroligában érdekelt két magyar csapatra a hetedik fordulóban: az MKB-Euroleasing Sopron a spanyol Rivas Ecopolishoz látogat, míg a Pécs 2010 a lengyel Krakówot fogadja.

A tavaly négyes döntőbe jutott soproniak múlt héten 88-76-ra verték hazai pályán a lengyel Gdyniát, és 4/2-es győzelmi mérlegükkel harmadikok a B csoportban. Székely Norbert tanítványai sikeres főpróbán vannak túl. Szombaton könnyedén verték az FTC-t (85-56). A 2/4-gyes mutatójú madridiak ráhangolódása kevésbé sikerült, a hétvégén 67-63-ra elvesztették a Valencia elleni rangadót.

Az NB I-ben címvédő pécsiek szerdán fontos meccset nyertek az A csoport utolsója, Riga ellen, így életben tartották nyolcaddöntős reményeiket. A 2/4-gyel álló Dokics-együttes nem játszott a magyar bajnokság legutóbbi fordulójában, így pihenéssel töltötte a hétvégét, és alaposan rákészülhet a Kraków (4/2) elleni találkozóra. A mindkét csapat számára kiemelkedő jelentőségű meccsre a lengyel csapat különrepülővel érkezik Pécs-Pogány repterére.

A pécsi mérkőzés csütörtökön 18, a madridi 20:30 órakor kezdődik.