Női Euroliga: kikapott a Sopron a Jekatyerinburgtól

2011.01.12. 20:52

Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán kikapott az orosz Jekatyerinburgtól szerdán a női kosárlabda Euroliga kilencedik, utolsó előtti fordulójában.

A B csoportban a négy győzelemmel és ugyanennyi vereséggel harmadik helyezett Sopronnak nem sok esélye volt a 7/1-es mérleggel második Jekatyerinburggal szemben. A 2003-ban Euroliga-győztes, tavaly pedig bronzérmes orosz csapat - amely novemberben 80-61-re nyert odahaza a magyarok ellen - azonban a mérkőzés elején gyengén játszott. Négy perc alatt csupán két pontig jutott. A múlt héten eligazolt, világbajnok amerikai Angel McCoughtry helyére érkezett Marissa Coleman, továbbá a Vasastól visszatért Eördögh Edit is remekül védekezett, ám a szoros nyitónegyedet követően fokozatosan ellépett a Jekatyerinburg, akiknél Szveta Abroszimova az első félidőben 14 pontig jutott (32-41).

A félidő után csakhamar eldőlt a meccs, a Sopronnál csak Holt játszott nagyot, így az ellenfél a 26. percben már 20 ponttal vezetett (37-57). A 26-12-re elvesztett harmadik negyed után már nem maradt nyitott kérdés, a sokkal jobb erőkből álló "Jeka" könnyedén szerezte meg újabb győzelmét

A 4/5-ös mutatóval álló soproniak egy hét múlva a horvát Gospic vendégeként zárják a csoportküzdelmeket.

Eredmény:

MKB-Euroleasing Sopron - Jekatyerinburg (orosz) 68-87 (18-19, 14-22, 12-26, 24-20)
a magyar csapat legjobb dobói: Holt 23, Krivacsevics 10

Székely Norbert vezetőedző: "Ez az ellenfél minden szempontból jobb nálunk, így ideig-óráig tudtunk csak érvényesülni. Az oroszok jól használták a sebességüket és a magasságukat, felőröltek minket, ezért közel sem tudtunk kerülni hozzájuk. Ők végig ugyanazon a színvonalon játszottak, de hát ez egy más kategória. Ma is sok értéket láttam a csapatban, az újonnan érkezett Coleman és Eördögh tovább színesíti a repertoárunkat. Az Euroliga-playoffra és a bajnoki rájátszásra remélhetőleg összeáll egy ütőképes Sopron."