Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

A Pécs kifizetné egykori kosarasának a tartozást

2011.02.03. 11:08

Kész rendezni adósságát a Pécs 2010 női bajnokcsapata, amelyet a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) rendezetlen tartozásokra hivatkozva kedden eltiltott az új játékosok igazolásától. A FIBA a hét elején értesítette a baranyai klubot, az európai és a magyar szövetséget, továbbá az ügyben érdekelt játékos - a brazil Graziane de Jesus Coelho - ügynökét, hogy mivel a Pécs továbbra sem rendezte volt légiósával és annak menedzserével szemben fennálló - már lejárt - tartozását, a FIBA eltiltotta az egyesületet az új játékosok igazolásától.

„A szerződés lejárta előtt közös megegyezéssel távozott Grazival megegyeztünk egy bizonyos összegben, melynek kifizetésére haladékot kértünk. Ezért nem érkezett vissza az akkori karácsonyt követően, játékengedélyét nem sokkal később kikérték. Ő azonban a menedzserével a FIBA-hoz fordult - mondta csütörtökön az MTI-nek Rózsa Gábor, a Pécs 2010 ügyvezetője. - A FIBA a teljes járandóságát megítélte neki, azaz olyan pénzeket is, amelyek álláspontunk és a megegyezésünk szerint nem is jártak volna a játékosnak. A szerződés rendelkezett róla, hogy elfogadjuk azt, hogy a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulunk vitás ügyben, ezt megtettük, de elutasították, mert tavaly május óta erre nincs lehetőség. Természetesen mint korábban, most is rendezni fogjuk az elmaradást, ehhez azonban kellene egy számla, amelyre hetek óta hiába várunk, enélkül ugyanis nem tudjuk kifizetni a megítélt összeget, mert egy határozatra nem áll módunkban semmilyen pénzt átutalni.”

A Pécs 2010 pénteken hazai pályán vívja a két sikerig tartó Euroliga-nyolcaddöntő második mérkőzését a spanyol Salamanca ellen, amely odahaza 76-60-ra nyerte kedden a párharc nyitányát.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek