Nagy meccsen nyert a férfi kosár Euroliga címvédője

2011.03.23. 09:10

Az utolsó előtti szakaszhoz ért a féri kosárlabda Euroliga. Kedden kezdődött és legkésőbb április 7-ig tartanak a negyeddöntők. A Final Fourba három győztes meccsel lehet bekerülni. 14 nemzet 24 csapata indult és az eddigi eredmények elképesztő spanyol fölényt hoztak. A legjobb nyolcba az öt indulóból négy – köztük a címvédő Barcelona – jutott. A Real Madrid és a Power Electronics Valencia egymás ellen vívja a negyeddöntőt. A spanyolok mellett két görög, egy olasz és egy izraeli csapat várta a keddi folytatást.

A nyolc résztvevő valóban Európa legjobbjai, hiszen öten korábban már megnyerték az Euroligát – a Barcelona, a Real Madrid, az Olympiakosz, a Panathinaikosz és a Maccabi Tel Aviv, hárman a hazájuk bajnokai és ketten korábban más sorozatban már lettek első kontinentális kupában.

A legnagyobb érdeklődés a korábban ötszörös Euroliga-győztes Panathianikosz barcelonai vendégjátékát előzte meg. Nem is kellett csalódni, hiszen hatalmas csatát hozott a meccs a Palau Blaugranában. Az utolsó negyed előtt három ponttal még a Panathinaikosz vezetett, az utolsó másodpercekben pedig már a Barcelona, ugyanennyivel. A 26 ponttal az Eurligában karriercsúcsot elérő Dimitrisz Diamantidisz, a vendégek legjobbja, 1,7 másodperccel a befejezés előtt a félpályáról próbált meg egy hárompontossal egyenlíteni, de végül két büntetődobással csak egy pontra tudott feljönni a görög csapat.

A többi három meccs is hazai sikert hozott. A másik görög, az Olympiakosz alaposan elverte a Sienát, az olaszok mindössze 41 pontra voltak képesek, az első negyedben csak négy, a másodikban csak öt pontra voltak képesek. A folytatás csütörtökön a mostani vendégek otthonában.

A négyesdöntőt május 6-8. között rendezik Barcelonában. Pénteken az elődöntőket, vasárnap a helyosztókat rendezik a Palau Sant Jordiban.

Férfi kosárlabda Euroliga, negyeddöntők, 1. mérkőzés

Caja Laboral–Maccabi Electra Tel-Aviv 79-70

Regal FC Barcelona–Panathinaikosz 83-82

Real Madrid–Power Electronics Valencia 71-65

Olympiakosz–Montepaschi Siena 89-41