Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
0 °C
5 °C

Kosárlabda Eb-pótselejtező: tovább kell jutni

2011.05.24. 19:40

"Csalódott lennék, ha az ötösünkből nem mi jutnánk tovább, aztán jöhetnek számításaim szerint a szerbek vagy az olaszok az egyetlen kiadó Eb-helyért" - nyilatkozta a keddi nyilvános edzésen a szakvezető.

"Május 2-án kezdtük meg a felkészülést, tehát ez a negyedik hetünk, ami kicsit kevés ahhoz, hogy olajozott legyen a csapatjáték, hogy a hosszú szezon után mindenki maximális koncentrációval játsszon. Ezzel együtt maradéktalanul elégedett vagyok a lányokkal, akik szívüket-lelküket kitették az elmúlt időszakban, holott le vannak strapálva a bajnoki döntő vagy éppen az Euroliga-meccsek küzdelmeitől. Ami az ellenfeleket illeti, munkatársaim révén friss felvételeink és információink vannak a hollandokról, a finnekről és az ukránokról is. Öt nap alatt négy pótselejtezős meccs vár ránk, de ezt fel tudjuk dolgozni, és remélhetőleg megnyerjük a csoportot. Utána ötven százalék esélyünk van a másik csoportgyőztes elleni rájátszásban.

A nemzeti együttes egyik legjobbja, Vajda Anna közölte, hogy egyéves szerződést írt alá az Euroliga-címvédő spanyol Salamancával.

"Vasárnap óta vagyok hivatalosan a Salamanca játékosa, az Euroliga-címvédő viszont ott kissé sántít, hogy a jekatyerinburgi győztesek közül mostanra már csak ketten maradtak" - mondta a 27 éves középjátékos, hozzátéve: leendő klubtársai közül csak a brazil Erikát ismeri közelebbről, akivel korábban Pécsett kosarazott együtt.

A keddi tréningről hiányzott a bakteriális fertőzéssel küszködő - nemrég az ugyancsak spanyol Valenciához szerződött - Honti Kata, továbbá a szintén beteg csapatorvos, Hepp Ferenc.

A pótselejtezős rajtig a magyarok még két mérkőzést vívnak a szlovákokkal Sopronban, pénteken 19:30 és szombaton 11:30 órakor.  • Vennék
  • Hírek