Magyar kosaras a spanyol bajnokságban

2011.05.25. 09:17

A bajnoki ezüstérmes Albacomptól a spanyol Manresa kosárlabdacsapatához szerződött Hanga Ádám, a magyar válogatott erőssége. A 22 éves bedobó kedden éjszaka facebook-oldalán jelezte röviden, hogy ősztől Spanyolországban folytatja karrierjét.

A székesfehérvári klub honlapja alapján a fiatal kosaras 2+2 évre kötelezte el magát a spanyol élvonalban legutóbb 15. helyen végzett gárdához, melynél kezdetben nem lesz magasabb a fizetése mint Székesfehérváron volt.

Lapinformációk szerint Hanga Ádám nyara ugyanakkor még nem a Manresáról szól, ugyanis június 10-től részt vesz Trevisóban egy háromnapos táborozáson, melyet az NBA-csapatok megfigyelői is megtekintenek.

Eztuán az is elképzelhető, hogy egy NBA-s együttes lecsap rá, ugyanis neve felkerült az idei, június 23-i amatőr játékosbörze (draft) listájára. Igaz, amint azt Hanga az interjújában jelezte, akkor sem történik semmi, ha elkel a drafton, mert az nem jelenti automatikusan, hogy a tengerentúlon kezdené a szezont.

Később már a válogatottra kell koncentrálnia Hangának, mivel a magyar csapat augusztus 9-től pótselejtezőket vív Portugáliával és Finnországgal az Európa-bajnoki részvételért.