Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Hanga és Honti a legjobb kosaras, szigorúbb ellenőrzés az élvonalban

2011.05.27. 19:15

Az Albacomptól a napokban a spanyol Manresához szerződött Hanga Ádám, illetve a Sopronból a szintén spanyol Valenciához igazolt Honti Kata lett az elmúlt idény legjobb kosarasa a szövetség (MKOSZ) elnöksége szerint.

Az MKOSZ pénteki tájékoztatása alapján a férfiaknál a szolnoki Pór Péter, a nőknél pedig a soproni Székely Norbert lett a szezon edzője.

Az elnökség úgy döntött, hogy a következő idény elején kéri a munkavállalói szerződések másolatát a csapatoktól - ez a játékengedély kiváltásához szükséges -, és az esetleges tartozásoknál csak ezekre a szerződésekre lehet hivatkozni. Évente kétszer ellenőrzik majd, hogy van-e lejárt és kiegyenlítetlen tartozásuk a kluboknak, az érintett egyesületeket pedig kizárják a rájátszás felsőházából. A szezon kezdetén az elismert tartozás a klubok számára kizárást jelent a profi játékosok átigazolásából.

A jövőben három külföldi játékos lehet a mérkőzésekre nevezett 12-es keretben, a felsőházi rájátszásban bevezetik a videóbírót.

A férfiaknál marad a 14 csapatos bajnokság, az alapszakasz végén a két utolsó játszik a kiesés elkerüléséért, egy kieső NB I/A-s és egy feljutó NB I/B-s együttes lesz. Alsóházi rájátszást nem rendeznek, ott az alapszakasz végeredménye rangsorol.

Az elnökségi ülést követően az MKOSZ megtartotta rendes éves küldöttgyűlését is. A küldöttek egyhangúlag elfogadták a közhasznúsági jelentést, a női és férfi tagozat jelentését, az ellenőrző bizottság beszámolóját és a 2011-es év pénzügyi és szakmai tervét is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek