Ivó, Milán
EUR 383,77 Ft
USD 365,58 Ft
6 °C
26 °C

Magyarország megrendezné a 2015-ös női kosár Eb-t

2011.06.06. 14:33

Magyarország jelentkezik a 2015-ös női kosárlabda Európa-bajnokság megrendezésére. Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottságának elnöke és Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vezetője hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a készülőben lévő pályázat riválisai Spanyolország, Szerbia, valamint - közösen - Fehéroroszország és Litvánia lesznek.

„Az eddigi utolsó magyar rendezésű Eb még 1997-ben volt. Ha a jelenleg Sopronban zajló pótselejtezőt sikerrel vesszük, az nagy lökést adhat a terveinknek - mondta Bánki Erik. - A soproni tornán komisszárként jelen lévő török Emin Balci, aki egyben az európai szövetség technikai vezetője, már felajánlotta nekünk a segítségét, ami azért nagy szó, mert ő volt a főszervezője a tavalyi férfi és lesz a 2014-es női világbajnokságnak Törökországban.”

Szalay Ferenc közölte, hogy az MKOSZ leadta a jelentkezését, egyelőre pontos helyszínek nélkül.

„Az európai szövetség jövőre hirdeti ki a győztes pályázatot, és mivel akkor lesz 100 éves a magyar kosársport, szeretnénk otthont adni majd a FIBA Europe végrehajtó bizottsági ülésének - tette hozzá a szövetség első embere. - Nagy ajándék lenne, ha éppen akkor jelentenék be, hogy mi bonyolíthatjuk le a 2015-ös Eb-t. A rendezés egyébként nem lenne rentábilis, de nekünk az a feladatunk, hogy példaképeket állítsunk az utánpótlás elé.”

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára jelezte, hogy a kormány teljes mellszélességgel támogatja az MKOSZ törekvését. A sajtótájékoztató végén - melyen Emin Balci mellett képviseltette magát a soproni pótselejtező mind a négy vendégküldöttsége - Szalay Ferenc válogatott mezzel és kosárlabdával ajándékozta meg Bánki Eriket és Szekeres Pált.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek